Akcija "Magnet": Pretresi na više lokacija

Policajci Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) su danas, u sklopu operativne akcije "Magnet“, na području Sarajeva započeli pretrese stambenih i pomoćnih objekata i pokretnih stvari na više lokacija.

Bosna i Hercegovina 07.12.2022 | 08:27
Akcija "Magnet": Pretresi na više lokacija

"Navedene aktivnosti provode se zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela i zlupotreba položaja ili ovlaštenja propisana Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine", saopšteno je iz SIPA.

Kako se dodaje, pretresi se vrše po nalogu Kantonalnog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo a u saradnji sa Federalnom upravom policije i Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

"Uzimajući u obzir da su pretresi u toku, o konačnom ishodu javnost će biti informisana naknadno", zaključuje se u saopštenju.

Predmet operativne akcije koju od jutros sprovode pripadnici SIPA-e su javne nabavke na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, saznaje Klix.ba.

Osumnjičeni su bivši direktor KCUS-a Faris Gavrankapetanović, bivši premijer Kantona Sarajevo Fikret Musić (SDP), bivši kantonalni ministar zdravstva Zlatko Vuković (SDP) i radnica KCUS-a Muvedeta Čedić.

(BN/Klix/foto: sipa.gov.ba)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Otaharin

07.12.2022 07:50

Cccccc, samo bivshi? Bivshi ovaj, bivshi onaj.....

ODGOVORITE
Name

Jaran

07.12.2022 07:56

Masala sve sami ministri...nema ni jednog vodoinstalatera i drugih.

ODGOVORITE
Name

Sini

07.12.2022 08:38

Svratite malo i do Banja Luke ako smijete

ODGOVORITE
Name

Tatar

07.12.2022 08:39

Polako ali sigurno krug se sužava.

ODGOVORITE
Name

re

07.12.2022 08:52

Vi treba da znate da da hapsite 10 godina malo je koje je burle tajkun sa svojom hobotnicom i svojim kriminalcima napravio u RS živi nered i haos kojim na nesreću naroda još vlada RS.

ODGOVORITE