Орлови знају шта да ураде против Швајцарске!

Капитен репрезентације Србије, Душан Тадић и његов саиграч Сергеј Милинковић-Савић, обратили су се јавности из Дохе, дан након ремија против Камеруна.

Спорт 29.11.2022 | 16:35
Орлови знају шта да ураде против Швајцарске!

"Орлове" након невероватне утакмице против афричке селекције очекује меч одлуке који је на програму у петак, а противник Србији биће Швајцарска.

Портпарол репрезентације Србије је на отварању конференције напоменуо да ће бити дозвољена само питања везана за фудбал.

Ток обраћања Тадића и Милинковић-Савића:

Милинковић-Савић је имао обећање Србији.

- То могу да обећам, да очекујете правог Милинковић-Савића на утакмици против Швајцарске - закључио је конференцију за медије везиста Србије.

Реакција "Орлова" после Камеруна.

- Причали смо после утакмице. Рекли смо да се надамо да ћемо доћи у ситуацију да је све у нашим рукама. Стално смо заједно, причамо о свим моментима и детаљима, важно је да се стиснемо и одиграмо онако како умемо.

Да ли има проблема у репрезентацији?

- Стварно никад боља атмосфера није била него сада. Од првог до последњег момента се држимо заједно, то је јако позитивно. Стварно нема никаквих проблема - уверава капитен.

Игра са два нападача.

- Против Бразила нисмо пуно показали, другу утакмицу смо постигли три гола и створили доста шанси, то је доста позитивно. Поставка као поставка... добро је када имаш два нападача, али исто тако можеш да будеш опасан када имаш два играча иза нападача - укратко је анализирао Тадић.

Здравствено стање?

- Кадровска ситуација је позитивна, ствари са Страхињом Павловићем иду у добром правцу - поручио је портпарол репрезентације.

Игре везног реда Србије на Мундијалу.

- Трудимо се да дамо наш максимум, против Бразила није испало како смо желели. Против Камеруна смо добро играли, штета за неке шансе, што се тиче везног реда, мислим да иде у добром праву. Још јдну утакмицу имамо, морамо да покажемо висок ниво - истиче Милинковић-Савић.

Како Тадић види Швајцарце?

- Дисциплинована, тркачка екипа. Има добрих индивидуалаца, али тимски дух је одличан. Као тим су доста добри - поручио је капитен.

Обећање народу?

- Не можемо ништа да обећамо. Сваки пут када игра за репрезентацију играчу је циљ да да све од себе. Надам се да ће бити и среће, изгубили смо два бода против Камеруна, надам се да ће се вратити - рекао је Сергеј.

- Обећавам да ћемо дати све од себе. И када нисмо имали резултате учинили смо све да дођемо до њих. То ће тако бити и у петак, а као што је Сергеј рекао, срећа ће можда да нам се врати - поручио је Тадић.

Стање Сергеја и повреда ноге.

- Зглоб је много боље, радио сам терапије сваки дан, иде ка бољем. Имао сам и неки посебан "тејп" на утакмици са Камеруном. Бићу спреман за следећу утакмицу.

Тактика против Камеруна при резултату 3:1.

- Противник је променио систем, убацили су Абубакара и четири играча су остајала у нападу. Дошли смо у ситуацију да мораш да идеш према голу. Имали смо ситуације да постигнемо четврти и пети погодак, морали смо то да искористимо. Морали смо и да се боље бранимо, да контролишемо њихове играче који су се коцкали и остајали горе. Рекли смо да мора да буде боља комуникација између нас да не дођемо до таквих ситуација до којих смо дошли - рекао је Тадић.

О заједништву у екипи

- Самопоуздање нам даје ових годину и по дана колико смо заједно са селектором Стојковићем, играли смо добар фудбал, побеђивали смо утакмице, и када нисмо побеђивали играли смо добро, сјајна је атмосфера, никад није била боља међу играчима и велико је заједништво међу играчима, то нам даје самопоздање. Част ми је и задовољство што сам део ове репрезентације - истакао је Тадић.

Колико је екипа задовољна бодом против Камеруна.

- Није најпријатније после 3:1, сваку утакмицу па и тренинг желиш да побегнеш. Било је и добрих ствари, направили смо пуно великих шанси. Комплетан тим не сме да дозволи грешке код примљених голова. Чекали смо после да видимо како ће Бразил да заврши. Имамо све у својим рукама, до нас је, задовољни смо због тога.

Иностране новинаре занима да ли ће "Орлови" имати посебан притисак због историје са Швајцарском.

- Био је велики притисак пре четири године. Мислим да је потребно да се фокусирамо на фудбал и да покажемо да играмо бољи фудбал од њих. Свака утакмица која води у наредну фазу је велики притисак, играмо под притиском и у клубовима - поручио је Тадић на отварању.

- Не гледамо у то што је било пре, морамо да победимо, фокусираћемо се на то да учинимо све што је могуће да дођемо до циља - поручио је Сергеј на почетку конференције. Не мислим да ће бити превише емоција због противника. Морамо да гледамо себе, да кренемо снажно и да им покажемо да смо бољи и узмемо три бода - сматра Сергеј..

(Курир)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Аха

29.11.2022 16:10

Као што су знали и против Бразила и Камеруна. Додуше није ни нормално да кажу изгубићемо прије утакмице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јован

29.11.2022 16:40

Цхака и сакири дају сигурно опет голове па це бити опт 2.1 за ....свајцаре и за албанске играце

Name

Лука Модрић

29.11.2022 16:34

Репрезентација Србије и њен селектор прво морају да науче да утакмица траје 90 минута (минимално)!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко.

29.11.2022 16:38

Схакирии и xхака исто буде по један гол .сигурно .2..1 цао цау

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стефан Ц.

29.11.2022 16:43

Ха,ха,ха,...

ОДГОВОРИТЕ
Name

29.11.2022 16:43

Репрезентацију Србија респектовати зато сто су бољи од Катара?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

29.11.2022 16:46

Прво, у свим спортовима имамо прваке, косарка, ватерполо, одбојка, тенис, само у фудбалу је труба. Посто највисе новца је у фудбалу, имам утисак да неки ликови муљају да направе профит а не успјех од насе фудбалске репрезентације...играти овако да је Камерун бољи нема смисла.

ОДГОВОРИТЕ