Кина ц́е обезбедити обуку за укрцавање у свемирску станицу

Кинеска свемирска агенција с људском посадом припрема се за обуку страних астронаута за укрцавање у националну свемирску станицу Тијенгунг, рекао је Ђи Ц́иминг, помоћник директора агенције.

Свијет 29.11.2022 | 08:24
Кина ц́е обезбедити обуку за укрцавање у свемирску станицу

хттпс://сербиан.цри.цн/2022/11/29/АРТИ3хБи8БхфтмдИј4хааСqл221129.схтмл

Ђи је рекао да је неколико нација изразило жељу да пошаље своје астронауте на станицу Тијенгунг.

"Кина преговара са релевантним странама о овом питању. Активно се припремамо за рад на обуци страних астронаута", рекао је ''Након завршетка Тијенгунга, Кина ц́е наставити да сарађује са страним земљама и регионима који су посвец́ени мирном коришћењу свемира како би извели више заједничких пројеката''.

Кина је, додао је, такође понудила страним научницима да користе станицу за унапређење својих истраживања.

Хао Чун, шеф свемирске агенције, раније је рекао да је његова агенција потписала споразуме са Канцеларијом УН за свемирска питања о сарадњи свемирских станица, позивајући научнике из целог света да поднесу своје истраживачке предлоге за експерименте на кинеској станици.

Према дизајнерима Кинеске академије за свемирску технологију, Тијенгунг је способан да се повеже са свемирским летилицама других нација које имају исти дизајн отвора као онај који користи кинеска свемирска станица.

(КМГ Фото: КМГ)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

БОБ РОЦК

29.11.2022 07:54

Коме, онима из Пинка

ОДГОВОРИТЕ
Name

Корослав

29.11.2022 12:36

Ајмо....зуцко.Узмелл се у обзир Био сфера ,лито сфера .Атмо сфера,Трафо сфера ,битно је направити напред комору кад возис екстремно брзо да одбија све ове наведене сфере да се летјелица не запали приликом лета.Друга ствар икад на интернет детаљну сему ,нацрт Теслиног Л.тањира и јос имас схема и од нациста Л.тањра сто их је Хитлер радио.Треца ствар је у томе сто је нпр.колико се сјећам јос из о.сколе када смо прицали о сунцевом суставу пре 50.год,уцитељи су говорили да би Јупитер или Венера могли бити настањиви с тим да се на њих избаце бактерије које се хране угљичним моноксидом ,а избацују кисик и ево ти и зивота на другој планети ,а то је тако рекуци на домак руке ,с тим да на ту планету допре сунцева свјетлост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Yуга

29.11.2022 17:42

Мало људи зна да је Yугославиа имала свемирски програм и да је уцествовала у изради дијелова за путовање у свемир. Да није било ових гована у фотељама који су је парчали ко зна гдје бисмо били сад… а сад се борите за врецу брасна, народе стоко јефтина…

ОДГОВОРИТЕ
Name

Корослав

29.11.2022 19:01

Да подсјетијо си ме мало ,било је прице да је Тито ваљда продо тај програм Американцима и да су отишли на мјесец.Амери су ваљда имали неки свој програм колико се сјећам покушали и нису успјели ракета им експлодирала.

Name

Хм

11.12.2022 17:12

Слетање на мјесец је снимљено у пустињи. Знаци нидје везе.