Kina će obezbediti obuku za ukrcavanje u svemirsku stanicu

Kineska svemirska agencija s ljudskom posadom priprema se za obuku stranih astronauta za ukrcavanje u nacionalnu svemirsku stanicu Tijengung, rekao je Đi Ćiming, pomoćnik direktora agencije.

Svijet 29.11.2022 | 08:24
Kina će obezbediti obuku za ukrcavanje u svemirsku stanicu

https://serbian.cri.cn/2022/11/29/ARTI3hBi8BhftmdIj4haaSql221129.shtml

Đi je rekao da je nekoliko nacija izrazilo želju da pošalje svoje astronaute na stanicu Tijengung.

"Kina pregovara sa relevantnim stranama o ovom pitanju. Aktivno se pripremamo za rad na obuci stranih astronauta", rekao je ''Nakon završetka Tijengunga, Kina će nastaviti da sarađuje sa stranim zemljama i regionima koji su posvećeni mirnom korišćenju svemira kako bi izveli više zajedničkih projekata''.

Kina je, dodao je, takođe ponudila stranim naučnicima da koriste stanicu za unapređenje svojih istraživanja.

Hao Čun, šef svemirske agencije, ranije je rekao da je njegova agencija potpisala sporazume sa Kancelarijom UN za svemirska pitanja o saradnji svemirskih stanica, pozivajući naučnike iz celog sveta da podnesu svoje istraživačke predloge za eksperimente na kineskoj stanici.

Prema dizajnerima Kineske akademije za svemirsku tehnologiju, Tijengung je sposoban da se poveže sa svemirskim letilicama drugih nacija koje imaju isti dizajn otvora kao onaj koji koristi kineska svemirska stanica.

(KMG Foto: KMG)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

BOB ROCK

29.11.2022 07:54

Kome, onima iz Pinka

ODGOVORITE
Name

Koroslav

29.11.2022 12:36

Ajmo....zucko.Uzmell se u obzir Bio sfera ,lito sfera .Atmo sfera,Trafo sfera ,bitno je napraviti napred komoru kad vozis ekstremno brzo da odbija sve ove navedene sfere da se letjelica ne zapali prilikom leta.Druga stvar ikad na internet detaljnu semu ,nacrt Teslinog L.tanjira i jos imas shema i od nacista L.tanjra sto ih je Hitler radio.Treca stvar je u tome sto je npr.koliko se sjećam jos iz o.skole kada smo pricali o suncevom sustavu pre 50.god,ucitelji su govorili da bi Jupiter ili Venera mogli biti nastanjivi s tim da se na njih izbace bakterije koje se hrane ugljičnim monoksidom ,a izbacuju kisik i evo ti i zivota na drugoj planeti ,a to je tako rekuci na domak ruke ,s tim da na tu planetu dopre sunceva svjetlost.

ODGOVORITE
Name

Yuga

29.11.2022 17:42

Malo ljudi zna da je Yugoslavia imala svemirski program i da je ucestvovala u izradi dijelova za putovanje u svemir. Da nije bilo ovih govana u foteljama koji su je parčali ko zna gdje bismo bili sad… a sad se borite za vrecu brasna, narode stoko jeftina…

ODGOVORITE
Name

Koroslav

29.11.2022 19:01

Da podsjetijo si me malo ,bilo je price da je Tito valjda prodo taj program Amerikancima i da su otišli na mjesec.Ameri su valjda imali neki svoj program koliko se sjećam pokušali i nisu uspjeli raketa im eksplodirala.

Name

Hm

11.12.2022 17:12

Sletanje na mjesec je snimljeno u pustinji. Znaci nidje veze.