Непознат састав Србије, Митровић вјероватно резерва?!

Десетак сати пре дебија на Светском првенству, и даље је непознато у каквом саставу ће се Србија супротставити Бразилу.

Спорт 24.11.2022 | 11:05
Непознат састав Србије, Митровић вјероватно резерва?!

Кључно питање је да ли је за овај меч спреман Александар Митровић, најбољи стрелац у историји репрезентације са 50 голова на 76 мечева.

Митровић има проблема са скочним зглобом, тренирао је са тимом претходних дана, али је реалнија ситуација да он утакмицу почне као резерва.

То је био случај и прошлог новембра у мечу одлуке са Португалом у Лисабону, а онда је ушао са клупе и донео гол за пласман у Катар.

Уколико селектор Драган Стојковић одлучи да не ризикује са ровитим голгетером Фулама, онда ће Србија против Бразила највероватније кренути са само једним нападачем – Душаном Влаховићем.

Ту долазимо до другог питања, ко ће му бити директна подршка? Душан Тадић и Сергеј Милинковић-Савић нису спорни, али јесу крилне позиције.

С обзиром на форму, на десном боку се намеће брзоноги фудбалер ПАОК-а Андрија Живковић, док је највећа енигма лева страна.

Она је резервисана за најбољег играча Јувентуса у октобру Филипа Костића, али он је последњих дана имао проблема са мишићем, па је и селектор Стојковић истакао да је неизвестан.

Међутим, Костић је тренирао са екипом дан пред меч генерације, па се очекује да ипак буде у стартних 11. Уколико, пак, Стојковић одлучи да и њега поштеди, онда ћемо вероватно од првог минута гледати Дарка Лазовића.

Што се тиче дефанзивне линије тима, ту нема много непознаница. Тандем задњих везних биће Саша Лукић и Немања Гудељ, који су ове јесени у сјајној форми у дресовима Торина и Севиље.

Док ће кључни део нашег тима, штоперску линију која ће поднети највећи притисак у мечу са моћним Бразилом, највероватноје чинити Андрија Павловић, Милош Вељковић и Никола Миленковић.

Позиција између статива српског гола је резервисана за Вању Милинковић-Савића.

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар