Алергичан на сопствени оргазам!?

За једног неименованог 27-годишњег младића, могли би смо рећи да је “највећи несрећник на свету” Јер младић је алергичан на сопствени оргазам због ове болести он има симптоме сличне грипу кад год доживи оргазам!

Занимљивости 25.10.2022 | 15:32
Алергичан на сопствени оргазам!?

Случај неименованог младића недавно је објављен у медицинском часопису Урологy Цасе Репортс  од стране тима лекара који је успешно лечио стање антихистамиником.

Научници су ретку болест човека описали као алергијски или аутоимуни одговор на сопствену сперму, што је изазвало симптоме сличне грипу као што су грозница, кашаљ, кијање, слабост мишиц́а, као и проблеми концентрације, памц́ења, па чак и говора.

Због ових исцрпљујуц́их симптома повезаних са сопственим оргазмом, мушкарац је вец́ дуже време активно избегавао да спава са својом девојком.

Колико год горе описани случај звучао бизарно, он свакако није једини такав усвету медицине. Научници су до сада открили скоро 60 случајева  људи погођених овом ретком и озбиљном болести -медицинским стањем познатим као синдром пост-оргазмичке болести (ПОИС).

У ствари, све више се препознаје као исцрпљујуц́и узрок сексуалне дисфункције код мушкараца, али пошто је тако ретко и необично, често се погрешно дијагностикује.

“Многи лекари не знају за то, а јавност још мање“, рекао је др Ендрју Шанхолцер, са Медицинског факултета Виллиам Беаумонт Универзитета Оакланд, коаутор извештаја о случају. “Више је него вероватно да је недовољно дијагностикован, са доста оболелих.“

Г. Шанхолцер објашњава да, иако је тачан узрок ПОИС-а непознат, верује се да почиње након што инфекција или повреда тестиса доведе до цурења микроскопских количина сперме у крвоток, што изазива имуни одговор.

“Постоје посебне ц́елије које се зову Сертолијеве ц́елије које негују и окружују сперму и држе је изолованом од имуних ц́елије. Када су Сертолијеве ц́елије оштец́ене, сперма је први пут изложена имунолошком систему и имуни систем напада сперму као да је вирус или страна бактерија. објаснио је истраживач Шанхолцер

У случају 27-годишњег мушкарца, аутори извештаја су написали да су његови симптоми почели када је имао 18 година. Наредних 9 година, потпуно је одустао од вођења љубави у кревету након што је добио кашаљ, цурење из носа и кијање, као што је као и копривњача на рукама кад год је доживео оргазам.

Неименовани човек, ког лекари називају само господин А, посетио је бројне лекаре, од уролога до стручњака за инфективне болести, али нико није могао да објасни шта му се дешава. Преписали су му антибиотике, али му уопште нису побољшали стање.

На срец́у, након што су мушкарцу дијагностиковали синдром пост-оргазмичке болести, др Шанхолцер и његов колега су успели да га лече са неколико антихистаминика, од којих је један (фексофенадин) довео до повлачења његових симптома за око 90 процената.

Дакле, још има наде за најнесрец́нијег човека на свету и неколицину других који деле његову невољу са веома признаћете бизарном болести!

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар