Индустријска производња показује снажан опоравак

Кинеска индустријска производња, важан економски показатељ, порасла је у септембру за 6,3 одсто на годишњем нивоу, показујуц́и снажан замах опоравка пошто су повољне владине политике које подстичу индустријску производњу ступиле на снагу, рекли су стручњаци у понедељак.

Свијет 25.10.2022 | 10:30
Индустријска производња показује снажан опоравак

Био је то пети месец заредом раста индустријске производње. Тај број је, такође, надмашио августовски раст од 4,2 одсто и јулски од 3,8 одсто, саопштио је Национални завод за статистику (НБС).

Ђијанг Јуан, заменик директора Сектора индустријске статистике НБС-а, рекао је да је у трец́ем кварталу, применом пакета политика и мера за стабилизацију привреде, индустријска производња превазишла неповољне факторе попут пандемије ковида 19 и екстремних температура, показујуц́и тренд позитивног опоравка и континуираног побољшања.

Ланци снабдевања и индустријски ланци се опорављају. Од јула до септембра индустријска производња порасла је 4,8 одсто на годишњем нивоу, 4,1 процентни поен брже него у другом кварталу, рекао је Ђијанг.

Ђијанг је навео да је у трец́ем кварталу високотехнолошка индустријска производња скочила за 6,7 одсто на годишњем нивоу, 1,9 процентних поена брже од укупне индустријске производње.

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

БЛБ

25.10.2022 10:22

Такао је и код нас у РС захваљујуци насој способној Влади!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

25.10.2022 11:24

Који смо ми дебили дивимо се расту производње у Кини а није нас брига што у РС скоро да и нема класичне производње

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фармланд

26.10.2022 05:19

И ми у РС имамо све висе стоке, а све мање стоцарских фарми?

ОДГОВОРИТЕ