Коментар: Кина креће на ново путовање, дели нове прилике са светом

"Сада крећемо на ново путовање свеобухватне изградње модерне социјалистичке земље, марширајући ка другом стогодишњем циљу и промовишући велико подмлађивање кинеске нације кроз кинески пут ка модернизацији".

Свијет 24.10.2022 | 09:46
Коментар: Кина креће на ново путовање, дели нове прилике са светом

Чланови Сталног комитета Политибироа 20. Централног комитета Комунистичке партије Кине састали су се у подне 23. октобра са кинеским и страним новинарима. Си Ђинпинг, генерални секретар ЦК КПК-а, образложио је централни задатак КПК-а у новој ери, истичући потребу да се тежња народа за бољим животом претвори у стварност и да створи више могућности за свет сопственим развојем Кине.

Тек завршен 20. Национални конгрес Комунистичке партије Кине указао је на пут напред и смернице за остварење другог стогодишњег циља Кине у новој ери и новом путовању, и пружио је важну прилику међународној заједници да даље разуме управљање КПК-а земљом.

Израз "Кинески пут ка модернизацији" привукао је велику пажњу међународних посматрача. Тај конгрес је јасно дефинисао карактеристике и суштинске захтеве кинеског пута ка модернизацији, и изнео стратешке планове за свеобухватну изградњу модерне социјалистичке земље и свеобухватно промовисање великог подмлађивања кинеске нације.  

У поређењу са старим путем модернизације на Западу, који је капитално центриран, поларизован, материјалистички и остварен путем пљачке у иностранству, овај нови пут ка модернизацији којим Кина успешно иде решио је многе проблеме у развоју људског друштва и пружио нову опцију човечанству за постизање модернизације.

Пред будућношћу, како је нагласио генерални секретар Си Ђинпинг, ипак је неопходно ослонити се на народ да оствари нови историјски циљ. Си је нагласио да Кина увек цени заједничке вредности целог човечанства и наставља да унапређује изградњу заједнице са заједничком будућношћу за човечанство. Поред тога, он је додао да ће врата Кине за отварање бити све већа и да ће Кина створити више могућности за свет сопственим развојем.

Развој Кине је неодвојив од света, а развоју света је такође потребна Кина. Убрзава се изградња нове развојне парадигме са двоструким циклусом, у којој домаћи економски циклус игра водећу улогу док међународни економски циклус остаје његово продужење и допуна, изградња високог социјалистичког тржишног економског система и промовисање отварања на високом нивоу... То ће обезбедити шири простор за развој свих врста предузећа у Кини.

Свет је свестан кроз важна достигнућа постигнута на 20. Националном конгресу КПК-а, да је Комунистичка партија Кине кључ за свеобухватну изградњу модерне социјалистичке земље и свеобухватно промовисање великог подмлађивања кинеске нације.

На новом путовању свестране изградње модерне социјалистичке земље, Комунистичка партија Кине са пуним поуздањем предводи кинески народ у стварању нових и већих чуда која ће задивити свет, донети развој и више користи свету.

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Они стари 5000 година

24.10.2022 08:14

И теже да се модернизују, а ми стари 200 година хтјели би назад у средњи вијек...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ноле

24.10.2022 13:31

А је ли ти мислис да је све ново сто изадје и добро.Боље би било да се вратимо пар година уназад,вјеруј...

Name

РЕ Ноле

24.10.2022 19:44

Ето ти си живи доказ... Лакше лапрдати да ето није све ново да ваља, него читати, а имаш интернет, све знање овог свијета бесплатно доступно. За то вријеме губимо град величине Бања Луке јер људи бјеже у земље које се не враћају уназад

Name

Истина

24.10.2022 10:05

Нико не спомиње скуп који се одрзава у Хрватској ових дана,као да се нас то не тице а само преко Саве нам је. Вуциц добио позив казу и није отисао а стално кука за Јасеновцом.

ОДГОВОРИТЕ