Тужиластво БиХ тражи притвор за Дарија Јекића

Тужилаштво БиХ упутиће Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора за Дарија Јекића, осумњиченог у предмету "Сториџ", те приједлог за одређивање строгих мјера забране, које укључују и кућни притвор, за осумњиченог Адиса Прашовића, инспектора у полицији МУП-а Кантона Сарајево.

Босна и Херцеговина 28.09.2022 | 17:44
Тужиластво БиХ тражи притвор за Дарија Јекића

Приједлог за одређивање мјере притвора биће упућен након испитивања Јекића, који се предао Тужилаштву БиХ након вишемјесечног бјекства, саопштено је из овог тужилаштва.

Притвор ће бити предложен због опасности од бјекства осумњиченог, опасности да би боравком на слободи могао ометати истрагу, прикривати доказе, те вршити утицај на свједоке или саучеснике, као и поновити кривично дјело или довршити започето.

Осумњичени Јекић је под истрагом и, између осталог, се терети да је као члан организоване криминалне групе, комуницирајући путем апликације "Скај", договарао и учествовао у тешким кривичним дјелима организованог криминала, неовлаштеног међународног промета марихуане и хероина у великим количинама, као и постављању експлозивне направе на објекту на подручју Градишке.

Тужилац у предмету кодног назива "Инсајдер", након испитивања осумњиченог Прашовића, упутиће Суду БиХ приједлог за одређивање строгих мјера забране, које укључују и кућни притвор.

С обзиром да је извршење кривичног дјела задокументовано истрагом, те узевши у обзир исказ који је у присуству адвоката дао Прашовић, предложене су мјере забране како би се обезбиједило неометано провођење истраге и даљег поступка против осумњиченог.

Осумњичени је под истрагом због коруптивних кривичних дјела, кориштења полицијских овлаштења и капацитета, за незаконито достављање информација особама из криминалног миљеа, те је потребно да се удаљи из полицијских структура, за вријеме трајања истраге.

Приједлози за одређивање мјера притвора и забране, биће у законском року прослијеђени Суду БиХ, наводе из Тужилаштва.

(Срна) 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Ко це сад возити Сању Вулиц

28.09.2022 15:56

Не море она сама постици све сто гласова треба украсти

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па ,па

28.09.2022 20:52

Мислис да је Сања Вулиц боља од тог њеног свелерà возаца и њу треба испитати јер и она је ту своје прсте умијесана сигурно и њу треба на робију..

Name

Ја

28.09.2022 20:53

И Вулицка иде брзо у затвор јер сад када бог пукне на изборима оде и она за њим..

Name

Нина

29.09.2022 04:13

Какав притвор.Он нам је поуздан посматрач.

Name

Мираге

29.09.2022 06:27

Дарија Јекића Тужилаштво БиХ упутиће Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора за Дарија Јекића..... Ста предлазе???? Па ваљда Тузиластво налазе односно наредјује а не да предлазе....није Тузиластво неки "сколски одбор" па неко предлазе за неки излет па се онда разматра тај приједлог итд. Затвар багру у самицу и водите у тудник на корисно-друствени рад

ОДГОВОРИТЕ