Вучић: Од овога нам зависи економија и мир у региону!

У Београду је почео Самит у оквиру иницијативе "Отворени Балкан", коме присуствује, између осталих, предсједавајући Савјета министара БиХ Зоран Тегелтија.

Република Српска 02.09.2022 | 11:29
Вучић: Од овога нам зависи економија и мир у региону!

Самитом ће предсједавати предсједник Србије Александар Вучић и премијери Албаније и Сјеверне Македоније, Еди Рама и Димитар Ковачевски.

Међу високим званицама су и премијер Црне Горе Дритан Абазовић, министар спољних послова и трговине Мађарске Петер Сијарто и шеф турске дипломатије Мевлут Чавушоглу.

Лидери Србије, Албаније и Сјеверне Македоније ће на Самиту потписати споразум који ће регулисати сарадњу у области прехрамбене безбједности.

Два најважнија дијела тог документа односиће се на гаранције да ће Србија, Сјеверна Македонија и Албанија имати приоритет у међусобној размјени основних животних намирница, како би становништво тих земаља имало довољно хране у кризним ситуацијама, као и на механизме спречавања реекспорта хране на трећа тржишта.

Од успјеха “отвореног балкана” зависе економија и мир у региону

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је на отварању Самита “Отворени Балкан” у Београду да од успјеха тог пројекта не зависи само стабилност и јачање економије земаља региона, већ и мир у региону, поручивши да су односи Србије, Сјеверне Македоније и Албаније на историјском максимуму.

(Срна   Фото:ЕПА)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

М. ГРАД

02.09.2022 09:40

Кога представља овај Тегелтија? Представља и дебатује о криминалу. ЛОПОВЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хеј

02.09.2022 09:41

Тегелтија ће све упропастити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

???

02.09.2022 10:19

Ах која шупља прича аххххх...????????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Косовка

02.09.2022 10:54

Нек цркнууии Зна Вучко.ста ради. Корисно свима... ?♥️

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

02.09.2022 13:25

БРАВО ВУЧИЋУ. ЗАИСТА ЉЕПОТА. ОД ИДЕЈЕ ДО СТВАРНОСТИ. НАЈВЕЋИ ЈЕ ОНАЈ, КО ИМА ДОБРУ ИДЕЈУ. ЗА ЕКОНОМСКИ НАПРЕДАК И ЈЕДНОСТАВНИЈИ ЖИВОТ, ОБ ЈЕ САВРШЕНО РИЈЕШЕЊЕ. НАДАМ СЕ ДА ЋЕ И Б И Х И РС , ПРИСТУПИТИ. БИЛО БИ ПАМЕТНО. СРЕЋНО СВИМА. ИЗ РС. Крајишник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прицати о рату

02.09.2022 13:34

И економском напретку наравно да не иде једно са другим. За бољи зивот градјанима услов је мир. Ко ста заговара и ради на основу тога се и мјери. Ствари це се искристалисати.....

ОДГОВОРИТЕ