Vučić: Od ovoga nam zavisi ekonomija i mir u regionu!

U Beogradu je počeo Samit u okviru inicijative "Otvoreni Balkan", kome prisustvuje, između ostalih, predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija.

Republika Srpska 02.09.2022 | 11:29
Vučić: Od ovoga nam zavisi ekonomija i mir u regionu!

Samitom će predsjedavati predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijeri Albanije i Sjeverne Makedonije, Edi Rama i Dimitar Kovačevski.

Među visokim zvanicama su i premijer Crne Gore Dritan Abazović, ministar spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto i šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu.

Lideri Srbije, Albanije i Sjeverne Makedonije će na Samitu potpisati sporazum koji će regulisati saradnju u oblasti prehrambene bezbjednosti.

Dva najvažnija dijela tog dokumenta odnosiće se na garancije da će Srbija, Sjeverna Makedonija i Albanija imati prioritet u međusobnoj razmjeni osnovnih životnih namirnica, kako bi stanovništvo tih zemalja imalo dovoljno hrane u kriznim situacijama, kao i na mehanizme sprečavanja reeksporta hrane na treća tržišta.

Od uspjeha “otvorenog balkana” zavise ekonomija i mir u regionu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na otvaranju Samita “Otvoreni Balkan” u Beogradu da od uspjeha tog projekta ne zavisi samo stabilnost i jačanje ekonomije zemalja regiona, već i mir u regionu, poručivši da su odnosi Srbije, Sjeverne Makedonije i Albanije na istorijskom maksimumu.

(Srna   Foto:EPA)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

M. GRAD

02.09.2022 09:40

Koga predstavlja ovaj Tegeltija? Predstavlja i debatuje o kriminalu. LOPOVE.

ODGOVORITE
Name

Hej

02.09.2022 09:41

Tegeltija će sve upropastiti.

ODGOVORITE
Name

???

02.09.2022 10:19

Ah koja šuplja priča ahhhhh...????????

ODGOVORITE
Name

Kosovka

02.09.2022 10:54

Nek crknuuii Zna Vučko.sta radi. Korisno svima... ?♥️

ODGOVORITE
Name

+

02.09.2022 13:25

BRAVO VUČIĆU. ZAISTA LJEPOTA. OD IDEJE DO STVARNOSTI. NAJVEĆI JE ONAJ, KO IMA DOBRU IDEJU. ZA EKONOMSKI NAPREDAK I JEDNOSTAVNIJI ŽIVOT, OB JE SAVRŠENO RIJEŠENJE. NADAM SE DA ĆE I B I H I RS , PRISTUPITI. BILO BI PAMETNO. SREĆNO SVIMA. IZ RS. Krajišnik.

ODGOVORITE
Name

Pricati o ratu

02.09.2022 13:34

I ekonomskom napretku naravno da ne ide jedno sa drugim. Za bolji zivot gradjanima uslov je mir. Ko sta zagovara i radi na osnovu toga se i mjeri. Stvari ce se iskristalisati.....

ODGOVORITE