СДТ: Биће саслушан и премијер Дритан Абазовић

- Након што је премијер Дритан Абазовић данас у парламенту рекао да је прави ражлог за изгласавање (не)поверења његовој влади заплена цигарета у Луци Бар у мају ове године, огласило се Специјално државно тужилаштво (СДТ) Црне Горе.

Регион 19.08.2022 | 18:44
СДТ: Биће саслушан и премијер Дритан Абазовић

У саопштењу СДТ се наводи да је формирано више кривичних предмета због постојања основа или основане сумње да је на организован начин уцињено кривично дело кријумчарење, чији су предмет цигарете из Луке Бар.

У саопштењу које је потписао државни тужилац и портпарол у Специјалном државном тужилаштву Вукас Радоњић стоји да ће бити саслушан свако ко има сазнања која су важна за поступуке који су у току.

Абазовић је у паралменту рекао да је прича о рушењу његове владе покренута запленом цигарета у Луци Бар и навео да је већина заплењене робе власништво компаније Бемакс или људи повезаних са том компанијом.

"Након данашњих изјава премијера у парламенту, специјални тужиоци и државни тужиоци упућени на рад у Специјално државно тужиластво који поступају у тим предметима ће размотрити да у извиђају и истрази саслушају и премијера, али и свако друго лице за које је вероватно да има сазнања која су важна за поступуке који су у току", навео је Радоњић.

СДТ, истакао је, поступа у оквиру своје стварне надлежности одређене Законом о Специјалном државном тужиластву.

Абазовић је рекао и да прича о шерцу цигарета има везе са убиством главног уредника подгоричког Дана Душка Јовановића и главног и одговорног уредника хрватског недељника Национал Ива Пуханића.

Потпредседник Владе Црне Горе и министар одбране Рашко Коњевић поздравио је реакцију СДТ које је најавило да ће специјални тужиоци и државни тужиоци размотрити да у извиђају и истрази саслушају и премијера, али и свако друго лице за које је вероватно да има сазнања која су важна за поступуке који су у току.

Коњевић је на Твитеру написао да ако Абазовић у исказу у СДТ не понуди доказе о његовом учешћу у дестабилизацији државе или било којој другој незаконитој радњи само ће се још једном потврдити да је, како је навео, премијер "обичан патолошки лажов".

(Тањуг Фото: Yу тубе) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ЗИКАЗ

19.08.2022 17:16

Па зато је Миле спиздио доЦГ, хаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

мислим

19.08.2022 18:08

А Додик лазе да је исао у манастир Сверц је у питању.

ОДГОВОРИТЕ