Скупштина данас гласа о неповјерењу влади Абазовића

Посланици Скупштине Црне Горе данас ће се, на иницијативу пет странака предвођених Демократском партијом социјалиста (ДПС) Мила Ðукановића, изјаснити о предлогу за изгласавање неповерења влади Дритана Абазовића.

Регион 19.08.2022 | 07:23
Скупштина данас гласа о неповјерењу влади Абазовића

Ову иницијативу поднело је 36 посланика ДПС, Социјалдемократске партије, Либералне партије, Социјалдемократа и Демократске уније Албанаца само неколико сати након што је Абазовић потписао Темељни уговор са патријархом Српске православне цркве Порфиријем.

Да би иницијатива прошла у парламенту потребан је 41 глас, што значи да им недостаје пет гласова.

Последњих дана у подгоричким медијима се спекулисало са би ту разлику у гласовима могли да надоместе посланици Демократске Црне Горе, али се притом занемаривала чињеница да ова странка има потписану изјаву, након што је формирана парламентарна већина после избора августа 2020., да никада неће сарађивати са ДПС-ом.

Какав ће бити исход данашње седнице, која је заказана за 11 часова, тешко је предвидети, посебно након што је шест странака, предвођених Демократским фронтом, поднело предлог да се о неповерењу влади Абазовића и опозиву председнице парламента Данијеле Ðуровић гласа на седници 2. септембра. 

(Тањуг)

 

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ноле

19.08.2022 07:29

Ову продану дусу је давно требало смијенити.Он и Кривокапиц,не зна се који је гори...

ОДГОВОРИТЕ