Skupština danas glasa o nepovjerenju vladi Abazovića

Poslanici Skupštine Crne Gore danas će se, na inicijativu pet stranaka predvođenih Demokratskom partijom socijalista (DPS) Mila Ðukanovića, izjasniti o predlogu za izglasavanje nepoverenja vladi Dritana Abazovića.

Region 19.08.2022 | 07:23
Skupština danas glasa o nepovjerenju vladi Abazovića

Ovu inicijativu podnelo je 36 poslanika DPS, Socijaldemokratske partije, Liberalne partije, Socijaldemokrata i Demokratske unije Albanaca samo nekoliko sati nakon što je Abazović potpisao Temeljni ugovor sa patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Porfirijem.

Da bi inicijativa prošla u parlamentu potreban je 41 glas, što znači da im nedostaje pet glasova.

Poslednjih dana u podgoričkim medijima se spekulisalo sa bi tu razliku u glasovima mogli da nadomeste poslanici Demokratske Crne Gore, ali se pritom zanemarivala činjenica da ova stranka ima potpisanu izjavu, nakon što je formirana parlamentarna većina posle izbora avgusta 2020., da nikada neće sarađivati sa DPS-om.

Kakav će biti ishod današnje sednice, koja je zakazana za 11 časova, teško je predvideti, posebno nakon što je šest stranaka, predvođenih Demokratskim frontom, podnelo predlog da se o nepoverenju vladi Abazovića i opozivu predsednice parlamenta Danijele Ðurović glasa na sednici 2. septembra. 

(Tanjug)

 

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Nole

19.08.2022 07:29

Ovu prodanu dusu je davno trebalo smijeniti.On i Krivokapic,ne zna se koji je gori...

ODGOVORITE