Све веће гужве и колоне према мору

Од раног јутра у Хрватској је појачан саобраћај на путевима у смјеру мора, посебно на ауто-путевима А1 Загреб - Сплит - Плоче, А2 Загреб - Мацељ, А6 Ријека - Загреб, загребачкој и ријечкој обилазници те Личкој и Јадранској магистрали, упозоравају из Хрватског ауто-клуба.

Регион 16.07.2022 | 08:30
Све веће гужве и колоне према мору

Саобраћај је појачан и у близини туристичких центара на обали, у трајектним лукама и пристаништима те на већини граничних прелаза са Словенијом на уласку и Босном и Херцеговином и Србијом на изласку из земље, пише Индеx.хр.

Током цијелог викенда очекују се велике гужве на путевима, због чега су ХАК и ХАЦ послали апел возачима.

Из Хрватских аутоцеста (ХАЦ) апеловали су на додатну опрезност у вожњи због великих врућина и гужва на путевима. ХАЦ у свом саопштењу позива на додатан опрез на путевима и ауто-путевима овога викенда због изразито густог саобраћаја и врућина.

Возаче позива на често погледавање на брзиномјер и држање размака те на праћење саобраћајне сигнализације и услова на путу. Такође, у аутомобилима увијек треба да буде неке текућине, а возачи треба да се редовно заустављају на одмориштима због високих врућина.

Као главне узроке саобраћајних несрећа ХАЦ наводи брзину, умор, непажњу возача и вожњу под утицајем алкохола.

Такође апелују да возачи примјењују хитни коридор како би хитне службе у што краћем року стигле до мјеста саобраћајне несреће и повријеђених особа. Хитни коридор формира се тако да се возила у десној саобраћајној траци мичу удесно, а возила у лијевој траци улијево.

Прије поласка на пут савјетује се информисање о стању на путевима на саобраћајном сервису ХАК-а или на његовој wеб-страници. У случају ванредних ситуација у саобраћају корисници се информишу путем саобраћајног сервиса ХАК-а и радио-станица.

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ду

16.07.2022 07:51

Бања лука престоница европске некултуре ахаха радојициц надахнуце давидовиц салзбург аха а бањ бус пуста цецу у природи уху

ОДГОВОРИТЕ
Name

Амбасадор

16.07.2022 10:06

Нема се пара нема се шчим, рече једна пјесма

ОДГОВОРИТЕ