Виши суд блокирао имовину Тамаре Звицер у Котору

Виши суд у Подгорици, по наредби судије за истрагу Сузане Мугоше, донио је привремену мјеру забране располагања имовином извијесне Еме Петровић, која је сувласник плаца у Шкаљарима заједно са Тамаром Звицер, супругом наводног вође кавачког криминалног клана - Радоја Звицера.

Регион 02.07.2022 | 08:10
Виши суд блокирао имовину Тамаре Звицер у Котору

То је за Истраживачки центар МАНС-а потврдила Марија Раковић, савјетница за односе с јавношћу Вишег суда у Подгорици.

Наиме, у лист непокретности за катастарску парцелу бр. 833, површине 188м2, чије су сувласнице Петровић и Звицер, уписана је привремена мера обезбеђења. Осим тога, привремена мјера уписана је и у лист непокретности 948, и то за стан Еме Петровић од 72 м2.

Тамара Звицер широј јавности постала је позната након покушаја убиства Радоја Звицера у Украјини, у мају 2020. године. Недавно, била је у жижи интересовања након што је процурјела кореспонденција са апликације СКY, а коју је црногорским надлежним органима доставио Еуропол, показала да је њено име са црвене потјернице Интерпола наводно скинуо Енис Баковић, бивши помоћник директора Управе полиције за Сектор криминалистичке полиције.

Подаци Еуропола показују да је Звицер била предмет разговора између Петра Лазовића, оперативца АНБ-а/Управе полиције и сина Зорана Лазовића, дугогодишњег високог оперативца и такође бившег помоћника директора Управе полиције, и Баковића, а све у вези са отежаним уласком у Црну Гору, због наведеног обавјештења Интерпола.

Са друге стране, Радоје Звицер годинама се означава као један од вођа кавачког криминалног клана, и тренутно је у бјекству. Њега Специјално државно тужилаштво Црне Горе терети за криминално удруживање, убиство и планирање ликвидација, док га органи Републике Србије потражују због коришћења лажног пасоша, и за њиме је расписана међународна Интерполова потерница, пренио је портал РТЦГ.

(Глас Српске)

Коментари / 0

Оставите коментар