Путин: Сарадња са партнерима из БРИКС-а у фокусу Русије

- Политика Русије је ефикасна у срединама у којима Запад занемарује основне принципе тржишне економије и слободне трговине, поручио је председник Русије Владимир Путин током говора пред учесницима пословног форума БРИКС и најавио да ће се Русија фокусирати на сарадњу са својим партнерима из БРИКС-а.

Свијет 23.06.2022 | 07:49
Путин: Сарадња са партнерима из БРИКС-а у фокусу Русије

"Западни партнери занемарују основне принципе тржишне економије, слободне трговине и неповредивости приватне својине. Они у ствари прате на неодговоран начин макроекономски курс кроз неконтролисане емисије новца и гомилање дугова без покрића", оценио је Путин у среду, преноси ТАС С.

Руски председник је предочио да је Запад све више политички мотивисан да континуирано намеће санкције и додатно јача и активира механизме за вршење притиска на конкуренцију.

"Све то је у супротности са здравим разумом и елементарном економском логиком, заправо тако се подривају пословни интереси на глобалном нивоу и врши се негативан утицај на добробит и благостање људи широм света", упозорио је Путин.

Председник Русије је поручио да се Русија у међувремену активно преоријентише у домену трговине и спољне политике, негује и унапређује економске односе са поузданим међународним партнерима, а пре свега са земљама БРИКС-а.

Према Путиновим речима, руска пословна заједница, у координацији са пословним заједницама држава БРИКС-а, предузима брзе и одлучне кораке на развоју саобраћајне инфраструктуре и унапређењу механизама и инструмената у међународним економским односима.

"Русија повећава економску размену са Кином и Индијом и руско присуство на тржистима земаља БРИКС- а расте. Приметно је повећање извоза руске нафте у Кину и Индију", истакао је Путин.

(Тањуг Фото: Тањуг (Сергеи Бобyлев/ТАСС Хост Пхото Агенцy Поол виа АП)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Оракле

23.06.2022 06:04

Конацно се дати оквири једног новог технолоског дијела свијета који це одиграти главну улогу у прелому ауто-епохе: умјесто мотора на фосилна горива - електромотор! Разлог су ресурси (Кина неодиммагнети, Русија ријетки метали, Индија..). ЕУ и Еуропа це бити само добро трзисте уколико до тада задрзи сатандард зивота..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.06.2022 07:03

Де нас просвијтли мало , све сто је купио Рус или Кинез све је пропало или је у фази пропадања , а погледај само пред којим су амбасадама редови насих градјана и све це ти бити јасно , навијас против своје екипе

Name

ЈАХ ВАЛА

23.06.2022 07:49

ДАЛЕКИ РОЂАЧЕ,ОТОМАНСКИ,ЈАХ ВАЛА!!!

Name

Ре

23.06.2022 07:50

Будућност ааа. Ниста ти не преостаје него да се спремис и правац Русија или Кина. Ја сам био већ то је сан снова за тезак патеницки зивот. Сретно ти???

Name

Рефа

23.06.2022 07:53

Све је то сјајно, роба иде, само колиķо плацају Брицсовци? Несто сумњам да купују нафту по 100$, прије це бити по 40.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Било је вријеме

23.06.2022 09:35

Путин одлично меље вишевјековни колонијални Запад, свака част.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.06.2022 12:12

Хахахаха, меље он сусена внаго, па це од тог да прави кафу за русисте.