Putin: Saradnja sa partnerima iz BRIKS-a u fokusu Rusije

- Politika Rusije je efikasna u sredinama u kojima Zapad zanemaruje osnovne principe tržišne ekonomije i slobodne trgovine, poručio je predsednik Rusije Vladimir Putin tokom govora pred učesnicima poslovnog foruma BRIKS i najavio da će se Rusija fokusirati na saradnju sa svojim partnerima iz BRIKS-a.

Svijet 23.06.2022 | 07:49
Putin: Saradnja sa partnerima iz BRIKS-a u fokusu Rusije

"Zapadni partneri zanemaruju osnovne principe tržišne ekonomije, slobodne trgovine i nepovredivosti privatne svojine. Oni u stvari prate na neodgovoran način makroekonomski kurs kroz nekontrolisane emisije novca i gomilanje dugova bez pokrića", ocenio je Putin u sredu, prenosi TAS S.

Ruski predsednik je predočio da je Zapad sve više politički motivisan da kontinuirano nameće sankcije i dodatno jača i aktivira mehanizme za vršenje pritiska na konkurenciju.

"Sve to je u suprotnosti sa zdravim razumom i elementarnom ekonomskom logikom, zapravo tako se podrivaju poslovni interesi na globalnom nivou i vrši se negativan uticaj na dobrobit i blagostanje ljudi širom sveta", upozorio je Putin.

Predsednik Rusije je poručio da se Rusija u međuvremenu aktivno preorijentiše u domenu trgovine i spoljne politike, neguje i unapređuje ekonomske odnose sa pouzdanim međunarodnim partnerima, a pre svega sa zemljama BRIKS-a.

Prema Putinovim rečima, ruska poslovna zajednica, u koordinaciji sa poslovnim zajednicama država BRIKS-a, preduzima brze i odlučne korake na razvoju saobraćajne infrastrukture i unapređenju mehanizama i instrumenata u međunarodnim ekonomskim odnosima.

"Rusija povećava ekonomsku razmenu sa Kinom i Indijom i rusko prisustvo na tržistima zemalja BRIKS- a raste. Primetno je povećanje izvoza ruske nafte u Kinu i Indiju", istakao je Putin.

(Tanjug Foto: Tanjug (Sergei Bobylev/TASS Host Photo Agency Pool via AP)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Orakle

23.06.2022 08:04

Konacno se dati okviri jednog novog tehnoloskog dijela svijeta koji ce odigrati glavnu ulogu u prelomu auto-epohe: umjesto motora na fosilna goriva - elektromotor! Razlog su resursi (Kina neodimmagneti, Rusija rijetki metali, Indija..). EU i Europa ce biti samo dobro trziste ukoliko do tada zadrzi satandard zivota..

ODGOVORITE
Name

Re

23.06.2022 09:03

De nas prosvijtli malo , sve sto je kupio Rus ili Kinez sve je propalo ili je u fazi propadanja , a pogledaj samo pred kojim su ambasadama redovi nasih gradjana i sve ce ti biti jasno , navijas protiv svoje ekipe

Name

JAH VALA

23.06.2022 09:49

DALEKI ROĐAČE,OTOMANSKI,JAH VALA!!!

Name

Re

23.06.2022 09:50

Budućnost aaa. Nista ti ne preostaje nego da se spremis i pravac Rusija ili Kina. Ja sam bio već to je san snova za tezak patenicki zivot. Sretno ti😂😂😂

Name

Refa

23.06.2022 09:53

Sve je to sjajno, roba ide, samo koliķo placaju Bricsovci? Nesto sumnjam da kupuju naftu po 100$, prije ce biti po 40.

ODGOVORITE
Name

Bilo je vrijeme

23.06.2022 11:35

Putin odlično melje viševjekovni kolonijalni Zapad, svaka čast.

ODGOVORITE
Name

Re

23.06.2022 14:12

Hahahaha, melje on susena vnago, pa ce od tog da pravi kafu za rusiste.