Српска не смије бити полигон за игре великих сила

- Када је олуја на свјетском нивоу, Република Српска треба да буде мирна, а не да буде најгласнија и да обилази свјетске моћнике. Тако се Милорад Додик изгубио на путу од Русије до Брисела, каже у рубрици Без увијања, Јутарњег програма, БН ТВ политички аналитичар Велизар Антић, наводећи да је то само један у низу разлога зашто је вријеме за смјену власти.

Република Српска 21.06.2022 | 11:03
Српска не смије бити полигон за игре великих сила

Он упозорава да је играње између великих сила опасна игра за Републику Српску.

"Један дан је у Бриселу, један у Турској, један у Русији – Милорад Додик. Како мијења мјесто боравка, тако мијења и мишљење", каже Антић и додаје:

"Мени није лично никакво изненађење што он мијења своју и политику и реторику у том блиском периоду. Он мијења ту политику од јутра до увече, ви не знате на коју ће страну, увече прича једно, ујутру друго".

Према његовим ријечима јавност је слуђена.

Он је навео примјер "Бриселског споразума", гдје, како каже, не знате да ли је потписан или није, или је само прихваћен без потписа.

То је, наводи Антић, у интересу власти, само да што више слуди народ.

„Кажу ми нисмо ништа потписали, шта то значи, ви сте њих преварили?! Ако сте ставили сагласност на тачке потпуно је небитно да ли сте потписали или нисте“, јасан је Антић.

- Сваки корак, свака посјета високим званичницима у вријеме кад треба остати миран је политички корак, тачније припрема за изборе, каже политички аналитичар.

- Да ли је ова посјета Русији била у интересу Милорада Додика у његовом интересу – јесте. Да ли ће бити искориштена у политичке сврхе – хоће, јер зна да су људи који гласају проруски орјентисани...

- Ето и неких разлога за смјену власти, а вријеме за промјене је било и прије 10 година. Али, ипак има наде за боље сутра, сматра аналитичар Антић.

На питање да ли ће кандидат ПДП-а Јелена Тривић успјети у борби против корупцију у Републици Српској ако постане предсједница, Антић одговора.

- То је сасвим изводљиво, само је потребно да идеја и дјело долазе с врха власти. Неће бити лако, али само ако има воље може се успјети, а њена воља је видљива, јасна и велика.

Више погледајте у видео прилогу:

(БН) 

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Потоп

21.06.2022 09:29

Благословен јеси господе науци ме законима твојим

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

21.06.2022 09:32

Не би то Амела бити ни једна држава на свету.Али наши политичари то тако не гледају.Они државу сматрају предметом трговине ималверзација и тако се и понасају

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нала мала

21.06.2022 09:43

Вечерас једно,сутра ујутро друго ,већ послије пар сати семантике да он стим нема ништа и уради треће.Лажов и лопов само да остане на власти,, још један мандат.Хоће да и праунуке обезбиједи ,а ви народе једите г.. .Ено вам контејнери испред,,, Корта,,,па преживљавајте јако знате ,,А шта хоће борци,,,Миле Ронхил шверцер се не занима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хммм

21.06.2022 10:38

Пуни кафићи у радно вријеме, Додик крив. Станиц послодавац, Додик крив што су код њега мале плате и што има коферту. Дајте молим вас.

Name

ДОКЛЕ ?

21.06.2022 09:45

Ентитет или дрзава, народ треба знати јер ове насе главоње стално гурају прст у око МЗаједници Бурле о неутралности БИХ али бити опредјељен за Руску страну Ма ово је "Луд ј*б* збуњеног" Ово је све по насим ледзима битце и горе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није него

21.06.2022 10:03

Каква нас је братија узјахала, добро да још постојимо. Њихов цијели дан се састоји како да нас пљачкају, каква политика, па они су криминалци а не политичари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Можда

21.06.2022 10:14

Јесте вријеме за смјену али кад гледамо Народну Скупштину видимо да је стање комуникације медју српских странака веома лоше. Стање забрињава. Народ ће одлучити да ли ико заслужује поверење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

21.06.2022 10:18

Тако је Велизаре. 100% тачно речено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре боки

21.06.2022 11:39

Откуд ти знаш шта је тачно? Тачно је за тебе, за мене видиш није! Демократија је да уважавас и туђе мишљење сто је на Балкану јако тешко изводљиво.

Name

Папа Мајк

21.06.2022 10:38

Ја аналитичара и фрке!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

21.06.2022 10:43

Велизару делијо...сву политику у Рс воде Руси,а у федерацији запад..вријеме це показат ко це бити "доњи"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

21.06.2022 11:34

Прво нисмо дрзава,друго и да јесмо нецемо ми о томе одлуцивати. О томе одлуцује онај кога они поставе,а сви знамо ко је 96 досао на Нато тенковима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А ста, посебно данас

21.06.2022 11:57

Вриједи или потпис или ријец?! На глобалном итд. нивоу....!? Апсолутно ниста! Додик се само понаса сходно временену у којем зивимо. То је стварност. На велику залост, а посебно нас "обицних људи" .....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

21.06.2022 12:02

Милетови ухљуби су тренутно проруски оријентисани, како се миле окреце тако и они ... Сутра це мозда бити опет за Велику Британију хахах Никад се не зна какав це се миле пробудити ... хахх

ОДГОВОРИТЕ