Srpska ne smije biti poligon za igre velikih sila

- Kada je oluja na svjetskom nivou, Republika Srpska treba da bude mirna, a ne da bude najglasnija i da obilazi svjetske moćnike. Tako se Milorad Dodik izgubio na putu od Rusije do Brisela, kaže u rubrici Bez uvijanja, Jutarnjeg programa, BN TV politički analitičar Velizar Antić, navodeći da je to samo jedan u nizu razloga zašto je vrijeme za smjenu vlasti.

Republika Srpska 21.06.2022 | 11:03
Srpska ne smije biti poligon za igre velikih sila

On upozorava da je igranje između velikih sila opasna igra za Republiku Srpsku.

"Jedan dan je u Briselu, jedan u Turskoj, jedan u Rusiji – Milorad Dodik. Kako mijenja mjesto boravka, tako mijenja i mišljenje", kaže Antić i dodaje:

"Meni nije lično nikakvo iznenađenje što on mijenja svoju i politiku i retoriku u tom bliskom periodu. On mijenja tu politiku od jutra do uveče, vi ne znate na koju će stranu, uveče priča jedno, ujutru drugo".

Prema njegovim riječima javnost je sluđena.

On je naveo primjer "Briselskog sporazuma", gdje, kako kaže, ne znate da li je potpisan ili nije, ili je samo prihvaćen bez potpisa.

To je, navodi Antić, u interesu vlasti, samo da što više sludi narod.

„Kažu mi nismo ništa potpisali, šta to znači, vi ste njih prevarili?! Ako ste stavili saglasnost na tačke potpuno je nebitno da li ste potpisali ili niste“, jasan je Antić.

- Svaki korak, svaka posjeta visokim zvaničnicima u vrijeme kad treba ostati miran je politički korak, tačnije priprema za izbore, kaže politički analitičar.

- Da li je ova posjeta Rusiji bila u interesu Milorada Dodika u njegovom interesu – jeste. Da li će biti iskorištena u političke svrhe – hoće, jer zna da su ljudi koji glasaju proruski orjentisani...

- Eto i nekih razloga za smjenu vlasti, a vrijeme za promjene je bilo i prije 10 godina. Ali, ipak ima nade za bolje sutra, smatra analitičar Antić.

Na pitanje da li će kandidat PDP-a Jelena Trivić uspjeti u borbi protiv korupciju u Republici Srpskoj ako postane predsjednica, Antić odgovora.

- To je sasvim izvodljivo, samo je potrebno da ideja i djelo dolaze s vrha vlasti. Neće biti lako, ali samo ako ima volje može se uspjeti, a njena volja je vidljiva, jasna i velika.

Više pogledajte u video prilogu:

(BN) 

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

Potop

21.06.2022 09:29

Blagosloven jesi gospode nauci me zakonima tvojim

ODGOVORITE
Name

Tatar

21.06.2022 09:32

Ne bi to Amela biti ni jedna država na svetu.Ali naši političari to tako ne gledaju.Oni državu smatraju predmetom trgovine imalverzacija i tako se i ponasaju

ODGOVORITE
Name

Nala mala

21.06.2022 09:43

Večeras jedno,sutra ujutro drugo ,već poslije par sati semantike da on stim nema ništa i uradi treće.Lažov i lopov samo da ostane na vlasti,, još jedan mandat.Hoće da i praunuke obezbijedi ,a vi narode jedite g.. .Eno vam kontejneri ispred,,, Korta,,,pa preživljavajte jako znate ,,A šta hoće borci,,,Mile Ronhil švercer se ne zanima...

ODGOVORITE
Name

Hmmm

21.06.2022 10:38

Puni kafići u radno vrijeme, Dodik kriv. Stanic poslodavac, Dodik kriv što su kod njega male plate i što ima kofertu. Dajte molim vas.

Name

DOKLE ?

21.06.2022 09:45

Entitet ili drzava, narod treba znati jer ove nase glavonje stalno guraju prst u oko MZajednici Burle o neutralnosti BIH ali biti opredjeljen za Rusku stranu Ma ovo je "Lud j*b* zbunjenog" Ovo je sve po nasim ledzima bitce i gore

ODGOVORITE
Name

Nije nego

21.06.2022 10:03

Kakva nas je bratija uzjahala, dobro da još postojimo. Njihov cijeli dan se sastoji kako da nas pljačkaju, kakva politika, pa oni su kriminalci a ne političari.

ODGOVORITE
Name

Možda

21.06.2022 10:14

Jeste vrijeme za smjenu ali kad gledamo Narodnu Skupštinu vidimo da je stanje komunikacije medju srpskih stranaka veoma loše. Stanje zabrinjava. Narod će odlučiti da li iko zaslužuje poverenje.

ODGOVORITE
Name

Boki

21.06.2022 10:18

Tako je Velizare. 100% tačno rečeno.

ODGOVORITE
Name

Re boki

21.06.2022 11:39

Otkud ti znaš šta je tačno? Tačno je za tebe, za mene vidiš nije! Demokratija je da uvažavas i tuđe mišljenje sto je na Balkanu jako teško izvodljivo.

Name

Papa Majk

21.06.2022 10:38

Ja analitičara i frke!!!

ODGOVORITE
Name

BL

21.06.2022 10:43

Velizaru delijo...svu politiku u Rs vode Rusi,a u federaciji zapad..vrijeme ce pokazat ko ce biti "donji"

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

21.06.2022 11:34

Prvo nismo drzava,drugo i da jesmo necemo mi o tome odlucivati. O tome odlucuje onaj koga oni postave,a svi znamo ko je 96 dosao na Nato tenkovima.

ODGOVORITE
Name

A sta, posebno danas

21.06.2022 11:57

Vrijedi ili potpis ili rijec?! Na globalnom itd. nivou....!? Apsolutno nista! Dodik se samo ponasa shodno vremenenu u kojem zivimo. To je stvarnost. Na veliku zalost, a posebno nas "obicnih ljudi" .....

ODGOVORITE
Name

Sale

21.06.2022 12:02

Miletovi uhljubi su trenutno proruski orijentisani, kako se mile okrece tako i oni ... Sutra ce mozda biti opet za Veliku Britaniju hahah Nikad se ne zna kakav ce se mile probuditi ... hahh

ODGOVORITE