Виола фон Крамон: Мора се нешто дати и земљама ЗБ

- Извјестилац Европског парламента за западни Балкан Виола фон Крамон изјавила је данас да се у случају давања кандидатског статуса Молдавији и Украјини мора нешто дати и земљама западног Балкана како би ЕУ показала да је кредибилна, а то, између, осталог подразумијева и кандидатски статус за БиХ.

Босна и Херцеговина 19.06.2022 | 18:49
Виола фон Крамон: Мора се нешто дати и земљама ЗБ

"Ми европски парламентарци увијек говоримо да у случају да се кандидатски статус да Молдавији и Украјини, такође морамо дати нешто земљама западног Балкана да бисмо показали да смо кредибилни и да повјерење у нас није у потпуности изгубљено", рекла је Фон Крамонова новинарима у Сарајеву.

Одговарајући на питање новинара шта би подразумијевало враћање кредибилитета, Фон Крамонова је одговорила да се ради о кандидатском статусу за БиХ, отварању преговора са Сјеверном Македонијом и Албанијом те визна либерализација за самопроглашено Косово, преносе федерални медији.

Она је рекла да није упозната о наводном словеначком приједлогу у вези за кандидатским статусом БиХ,

"Сви ми смо против било каквог убрзавања, прављења пречица или преговарања, чак и око чланства", рекла је Фон Крамонова.

Фон Крамонова је дио групе европарламентараца и чланова Бундестага из групације Зелених, који су допутовали у Сарајево како би се упознали о ситуацији у БиХ.

Осим Фон Крамонове, у Сарајево су допутовали предсједник делегације Парламента ЕУ за односе са БиХ Ромео Франц и члан Бундестага Борис Мијатовић.

(Срна Фото: Н1)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Овај

19.06.2022 17:07

Пут. Марс. Дај ти неком кога имас у ЕУ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анонимус

19.06.2022 19:30

Сигурно ће нам понудити оног Аустријског младог пресједника ???

Name

Оставите нас на миру.

20.06.2022 08:58

Ма не морате ви овдје ништа давати осим мозда мркве и штапа ми све остало већ имамо. Како вас није срамота Јузна Македонија промијенила име у Сјеверна и није добила статус кандидата а сад Молдавија и Украјина без икаквих елементарних услова да добију кандидатски статус јер одговара ВАМА багри европској и шљаму да опколите Русију. Е даће Бог да вам се све ово врати у ваше куће па да ви некога сто година молите и преклињете да вас негдје прими а ратоваћете кад тад и то е сред Њемачке. Сретно вам било багро једна.

Name

Тек смо

19.06.2022 17:09

Поцели, видецмо ко даје и ко прима. Да потребно је да поред БХ удје у ЕУ заједно са Србијом и осталим али у тону у ком се говори, ово је провокација ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иста

19.06.2022 17:10

Прица од раније ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТИН

19.06.2022 17:16

Каква мрска фаца ... не може бити добро никако

ОДГОВОРИТЕ
Name

ок

19.06.2022 18:52

Запад је попуцао , Незнају ста раде . Како их није срамота сваки политицар прица своју прицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сз

19.06.2022 18:57

То је она, која говори да це бити рата у Босни. Одкако је досла јесени просле године на власт хистерисе против Руса и Срба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

2033

19.06.2022 20:37

Морамо дати ето "несто", да останемо без гаса и нафте, да перете стањцани, извозите инфлацију на нас тески стандард, једном ријецју ни сарене лазе висе него цисту пропаст....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ма бјежи ба

19.06.2022 20:43

Не могу Украјина, Молдавија и Бјелорусија ни у ЕУ ни у НАТО зато што су сувише близу граница с Русијом а Русија то неће и не да и опире се озбиљним ратним дјеловањима у Украјини. Босна и Херцеговина, Србија, Црна Гора, Сјеверна Македонија, Албанија и Косово нити су дорасле за стандарде и прописе ЕУ нити би се могле носити са европским лоповима. А Србија и Босна и Херцеговина свакако неће у НАТО због бомбардерске ратне прошлости НАТО пакта из деведесетих.

ОДГОВОРИТЕ