Пријетио уреднику БУКЕ, полиција поднијела извјештај

Полицијски службеници Полицијске управе Бања Лука, 17.06.2022. године Окружном јавном тужилаштву Бања Лука су против М.Г. доставили Извјештај о почињеном кривичном дјелу „Угрожавање сигурности“.

Босна и Херцеговина 18.06.2022 | 18:32
Пријетио уреднику БУКЕ, полиција поднијела извјештај

"Наиме, осумњичени М.Г. се терети да је 27.12.2019. године са свог „Фацебоок“ профила поставио непримјерене коментаре на „Фацебоок“ страници магазина „Бука“, чиме је упутио озбиљне пријетње по живот и тијело оштећеног А.Т. те изазвао страх, узнемиреност и осјећај несигурности код оштећеног", саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

Иначе, ријеч је о Марку Галићу са Пала који је осумњичен да је 2019. године са Фацебоок профила упутио озбљне пријетње главном и одговорном уреднику портала "Бука" Александру Трифуновићу.

Трифуновић каже да се нада да ће чињеница да је полиција урадила свој посао утицати на смањење говора мржње и пријетњи упућених новинарима. 

"Прошло је више од три године од пријетњи. Нико из полиције ме у међувремену није контактирао. Пријетња је била озбиљна, надам се да ће чињеница да је починилац лоциран и да је полиција урадила свој дио посла утицати бар мало на свакодневни говор мржње с којим смо као медиј суочени. Поготово сада, када је због рата у Украјини дигнута љествица у испаљивању претњи и притисака", рекао је Трифуновић.  

(БУКА)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ре

18.06.2022 17:34

Има монструма који би се ради другачијег мишљења светили на разне начине. А у суштини су то кукавице. Кад би се суочио са неким коме пријети побјегао би одмах. Зар није нормално да свако има своје мишљење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

19.06.2022 08:32

Е, мој Александре, док они реагују нас би могло нестати. Чуј, 2019.

ОДГОВОРИТЕ