Prijetio uredniku BUKE, policija podnijela izvještaj

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, 17.06.2022. godine Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka su protiv M.G. dostavili Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Ugrožavanje sigurnosti“.

Bosna i Hercegovina 18.06.2022 | 18:32
Prijetio uredniku BUKE, policija podnijela izvještaj

"Naime, osumnjičeni M.G. se tereti da je 27.12.2019. godine sa svog „Facebook“ profila postavio neprimjerene komentare na „Facebook“ stranici magazina „Buka“, čime je uputio ozbiljne prijetnje po život i tijelo oštećenog A.T. te izazvao strah, uznemirenost i osjećaj nesigurnosti kod oštećenog", saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Inače, riječ je o Marku Galiću sa Pala koji je osumnjičen da je 2019. godine sa Facebook profila uputio ozbljne prijetnje glavnom i odgovornom uredniku portala "Buka" Aleksandru Trifunoviću.

Trifunović kaže da se nada da će činjenica da je policija uradila svoj posao uticati na smanjenje govora mržnje i prijetnji upućenih novinarima. 

"Prošlo je više od tri godine od prijetnji. Niko iz policije me u međuvremenu nije kontaktirao. Prijetnja je bila ozbiljna, nadam se da će činjenica da je počinilac lociran i da je policija uradila svoj dio posla uticati bar malo na svakodnevni govor mržnje s kojim smo kao medij suočeni. Pogotovo sada, kada je zbog rata u Ukrajini dignuta ljestvica u ispaljivanju pretnji i pritisaka", rekao je Trifunović.  

(BUKA)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Re

18.06.2022 17:34

Ima monstruma koji bi se radi drugačijeg mišljenja svetili na razne načine. A u suštini su to kukavice. Kad bi se suočio sa nekim kome prijeti pobjegao bi odmah. Zar nije normalno da svako ima svoje mišljenje.

ODGOVORITE
Name

Ja

19.06.2022 08:32

E, moj Aleksandre, dok oni reaguju nas bi moglo nestati. Čuj, 2019.

ODGOVORITE