Једно лице ухапшено због нелегалног промета дроге

Једно лице лишено слободе због неовлаштене производње и стављања у промет опојних дрога

Босна и Херцеговина 14.06.2022 | 12:42
Једно лице ухапшено због нелегалног промета дроге

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас су на подручју Зенице реализовали претрес стамбених објеката и покретних ствари на једној  локацији.

Слободе је лишено једно лице које ће бити спроведено у просторије СИПА-е ради криминалистичке  обраде и испитивања у својству осумњиченог.

Наведене активности су проведене због постојања основа сумње да је почињено кривично дјело „Неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога“ прописано Кривичним законом Федерације Босне и Херцеговине.

Приликом претреса је откривена лабараторија за узгој опојне дроге у оквиру које је откривено и привремено одузето четрдесет саксија опојне дроге марихуана, одређена количина опојне дроге „Спеед“ и одређена количина зељасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу, дигитална вага  и друга опрема за узгој опојне дроге.

Претрес  је извршен  по налогу Опћинског суда у Зеници и под надзором поступајућег тужиоца Кантоналног тужилаштва Зеничко-добојског кантона а у сарадњи са Министарством унутрашњих послова Зеничко-добојског кантона, саопштено је из СИПА-е.

(БН) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Јос само једно хапсење???

14.06.2022 11:48

Па када цете хапсити оне из институција који су помагали овим наркокартелима, људе из полиције, тузиластва, судства, политицких партија, безбедоносних слузби и др. ?

ОДГОВОРИТЕ