Jedno lice uhapšeno zbog nelegalnog prometa droge

Jedno lice lišeno slobode zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga

Bosna i Hercegovina 14.06.2022 | 12:42
Jedno lice uhapšeno zbog nelegalnog prometa droge

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Zenice realizovali pretres stambenih objekata i pokretnih stvari na jednoj  lokaciji.

Slobode je lišeno jedno lice koje će biti sprovedeno u prostorije SIPA-e radi kriminalističke  obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

Navedene aktivnosti su provedene zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ propisano Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

Prilikom pretresa je otkrivena labaratorija za uzgoj opojne droge u okviru koje je otkriveno i privremeno oduzeto četrdeset saksija opojne droge marihuana, određena količina opojne droge „Speed“ i određena količina zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, digitalna vaga  i druga oprema za uzgoj opojne droge.

Pretres  je izvršen  po nalogu Općinskog suda u Zenici i pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona a u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, saopšteno je iz SIPA-e.

(BN) 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Jos samo jedno hapsenje???

14.06.2022 11:48

Pa kada cete hapsiti one iz institucija koji su pomagali ovim narkokartelima, ljude iz policije, tuzilastva, sudstva, politickih partija, bezbedonosnih sluzbi i dr. ?

ODGOVORITE