Нешић: ЕУ је наша шанса и то треба искористити

-ЕУ је шанса да живимо у простору без граница послије јако тешког 20 вијека. Ми ту шансу нећемо испустити...,казао је Нешић.

Република Српска 12.06.2022 | 19:11
Нешић: ЕУ је наша шанса и то треба искористити

Предсједник ДНС, Ненад Нешић присуствивао је у Бриселу састанку са предсједником Европског савјета Шарлом Мишелом и истакао да БиХ не може бити кућа Бошњака у којој су Срби подстанари већ заједничка улица у којој све функционише попут ЕУ.

Он је нагласио да је ЕУ функционална јер сви једнако тумаче оквир, правила и принципе и снага се црпи из договора, а да у БиХ сви различито тумаче Дејтонски споразум и да се договор сматра слабошћу, а доказује свађом.

"Ми то морамо да промјенимо, и као што су могле земље Европе да се договоре 12 година послије рата могу и наша три народа. Али не о ономе што народе раздваја него као код ЕЗ о економији и животу", сматра Нешић.

Он је подсјетио да је БиХ била најфункционалнија у првим годинама послије Дејтона и да је све лошије функционисала што је више надлежности са нивоа ентитета преношено на државни ниво.

"Истина је да Бошњаци сматрају да БиХ припада само њима. За тај став имају често подршку из земаља ЕУ.
То је враћање на позиције које су довеле до рата", истакао је Нешић.

Предсједник ДНС је нагласио да Срби из БиХ желе Републику Српску и БиХ у ЕУ са механизмима заштите права свих и заштите од доминације већине, и да треба заједнички одговорити на питање "шта ЕУ и ми желимо".

"Ја желим земљу која функционише попут ЕУ у ЕУ, заједно са Србијом. Нама Србима ЕУ је шанса да живимо у простору без граница послије јако тешког 20 вијека. Ми ту шансу нећемо испустити. Али је немамо чиме искористити ако је цијена тога одустајање од Републике Српске. БиХ може бити јако лијепа заједничка улица Бошњака, Срба и Хрвата. Не може бити кућа Бошњака у којој смо ми подстанари", закључио је Нешић. 

(БН)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Адвокат

12.06.2022 17:28

Хахахахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.06.2022 03:04

Зар није очигледно да је овај лик залутао у политику

Name

Еј

12.06.2022 17:37

Старости гдје си била у младости ... Све це то однети црна река ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXЛ

12.06.2022 18:54

Хајде Несицу не с... хоћеш да кажеш да су бошњаци крив сто сте покрали ти и твој ментор и остали Републику Српску.

Name

борац

12.06.2022 17:45

Јос си само требао додати Са Додиком на целу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан Бибић

12.06.2022 17:48

Лијепо и паметно све речено само треба то све спровести у дјело да тако како је речено све беспјекорно без трзавица и тензија функционише међу свим народима у БиХ и политичарима и да то читав свијет тако прихвати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

12.06.2022 18:00

Цути Несицу тиби се продо а продо би И родјеног брата због интереса. Бицес Гори од Драгана Цавица. Вријеме це показати за који Тим ти играс.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лупетања празна

12.06.2022 18:34

И ти си ко Легитимни Цовиц угрозен од босњака. Јесу Ли Они на власти у цијелој БиХ??? Збуњујете народ. У РСу не питају се ниста у Западној Херцеговини не питају се ниста у средисњој БиХ и Сарајеву мјесавина влада. Или сте ви луди и не копцате или заиста незнатре куда водите излудјујуци овај народ. Разлог сто одосе из БиХ и Босњаци и Хрвати и Срби и бас на Запад Гдје се сви Добро слазу и раде заједно не овисно ко су и одакле су. Мало се ви преиспитајте и расцистите сами са собом и са Бакиром Додиком и Цовицем. Од њих народу ни босњацком ни србском ни хрватском Нема користи а и ви неки из опозиције лупетате без стварних доказа и цињеница .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ипе

12.06.2022 19:07

Рецепт једноставан,сви политичари који имају везе са корупцијом,аут,људе који немају скандала и афера на позиције,али људе који држе до образа,а не БАГРУ,опсујеш му матер,он ко во гледа у тебе и каже,псуј док ја пљачкам и смије се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕШИЋ

12.06.2022 19:40

ОЋЕТЕЛИ ПОШТОВАТИ ПРАВИЛА ЕУ. ЗНАЋИ МРЗИТИ РУСИЈУ. НАРОД СЕ ПИТА НО ПОЈЕДИНАЦ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па људи

13.06.2022 03:45

Јел ви зелите у Еу или не?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цуј овога!

13.06.2022 21:36

"Без граница" казе а није свестан да постоје невидљиве границе које за неке ни виртуелно нису проходне. Да ли то неки не виде или не зеле да виде?

ОДГОВОРИТЕ