Почело обиљежавање Дана полиције Србије

Полагањем заклетве припадника Министарства унутрашњих послова /МУП/ Србије, у Београду је почело обиљежавање Дана МУП-а и Дана полиције Србије, а свечаности присуствују предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић и министар унутрашњих послова Српске Драган Лукач.

Србија 12.06.2022 | 11:11
Почело обиљежавање Дана полиције Србије

Свечаности у београдској "Штарк арени" присуствују и министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин, руководство МУП-а и Дирекције полиције Србије, министри у Влади Србије, представници дипломатског кора, вјерских заједница и друге високе званице.

Најзаслужнијим, најпосвећенијим и најхрабријим припадницима МУП-а на свечаности ће бити уручене бронзане, сребрне и златне медаље.

У оквиру обиљежавања Дана МУП-а и Дана полиције у Кнез Михаиловој улици, у центру Београда, у 14.00 часова биће организован традиционални свечани дефиле полицијског оркестра, Чете коњаника Полицијске бригаде, као и полиције опште надлежности, саобраћајне полиције, Жандармерије и ватрогасаца.

Прије тога, грађани ће од 13.00 часова, на тактичко-техничком збору на Калемегдану, имати прилику да се упознају о вјештинама, опреми и возилима која користе у раду, превентивним пројектима које спроводи МУП и методама рада различитих организационих јединица полиције.

Током манифестације на Калемегдану, припадници Сектора за ванредне ситуације извешће вјежбе гашења пожара, а посјетиоци ће видјети и технике борилачких вјештина које ће извести припадници Жандармерије, Специјалне атнитерористичке јединице и полазници Центра за основну полицијску обуку.

Дан МУП-а и Дан полиције Србије обиљежава се у знак сјећања на 1862. годину, када је српска Жандармерија, на Духове, одиграла пресудну улогу у сукобима код београдске Чукур чесме, као и током турског бомбардовања Београда наредног дана.

(Независне)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

12.06.2022 11:49

Бурле одлети данас авионом а бисерка хеликоптером. Биједи по 2 л уља и 25кг брасна. Па опет гласајте за стетоцине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеално

12.06.2022 12:19

Управо тако! Авион оде на тотално неформални састанак, а хеликоптер ће још мало почети да их вози у Србију на дан обиљежавања педадара и живинара...

Name

Тврда линија

12.06.2022 13:04

Наш Лукач какав је бољи је од овог несретника Вулина који је јако иритантан лик .

Name

Стрсљен

12.06.2022 12:01

Види види Пејине унуке. Поред ње ратни инвалид и добар борац РС. Велика нужда га натјерала да сједи поред Пејине унуке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

“”@

12.06.2022 14:30

Ђоке ћете путовати. Преко наши леђа. Марво

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБ РОЦК

12.06.2022 15:54

Како се каже 4 стуба сваке нормалне државе су судство, школство, здравство и ВОЈСКА, не полиција она је помоћна служба правде/судства, земље ђе полиција стуб и нису баш добре за своје грађане, гледо сам мало пар минута,и Тито би позавидио

ОДГОВОРИТЕ