Избор је на нама - ми доносимо одлуку у ком правцу идемо

- На изборима који су пред нама донијеће се најбитнија одлука: у којем правцу као земља и народ идемо. Ми у изборе улазимо са великим оптимизмом, вјером у побједу и да ћемо након 2. октобра кренути у велику обнову Републике Српске.

Република Српска 05.05.2022 | 13:10
Избор је на нама - ми доносимо одлуку у ком правцу идемо

Ово је поручио је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић на скупу „Разговор са грађанима“ у Броду. 

Он је даље навео да, према доступним подацима, у Републици Српској данас је мање за око 400 хиљада становника него прије петнаест година.

"Укупан дуг је преко 7 милијарди КМ, чека нас сљедеће године плаћање рате кредита којим нас је власт задужила у износу од милијарду КМ. И ми смо потпуно свјесни шта нас чека иза ове власти, али потпуно смо спремни да се са тим боримо", казао је Бореновић.

Он је рекао да ће посао бити основни услов за перспективу у Републици Српској. 

- Посла може бити и биће, под условом да имамо институције које раде и владавину закона. Постоје потенцијални инвеститори, са којима смо разговарали, који су спремни да дођу и уложе овдје, али под једним условом: владавина права. А то сада немамо у Републици Српској. Нико нема намјеру да било шта ради са овом владајућом кликом. Дакле, избор је на нама и избор ће бити и 2. октобра: или ћемо бити изоловани или најпривлачнији дио овог дијела Европе за инвеститоре, што можемо да будемо – рекао је Бореновић. 

Потпредсједница ПДП-а Јелена Тривић рекла је да изјаве из опозиције и изјаве из власти везано за одржавање избора све говоре. 

- Ми смо рекли да се спремамо, чекамо изборе и да ће избора бити, њихове изјаве су недвосмислено показале да њима не одговара одржавање избора. Ја бих вољела да се избори одрже сутра и да буду у тој мјери законити да изразе стварну вољу народа. Говоримо ми о промашајима ове власти, а то ви у Броду најбоље знате, имате примјер уништене Рафинерије. А онда кренемо даље и видимо шта је урађено у Фармленду, шта је било са Робним резервама, пропалим банкама, итд. Ми хоћемо такав однос према ресурсима из коријена да мијењамо и обновимо ово што су они уништили – поручила је Тривићева. 

Она је навела да борба против корупције није политичка флоскула него стварна воља да се највећа пошаст нашег друштва сузбије. 

- Једна политичка структура, ова владајућа, пустоши Републику Српску и од ње је направила приватну државу. Ми то хоћемо да побиједимо, обрачунамо се с тим и покажемо да се тако не може и не смије радити. Власт на једном свом приватном послу, а таквих је безброј, намјешта тако да сви могу да се „уграде“ и узму из народног буџета. Они не узимају само милионе себи, кроз један уговор узму по 500 КМ свакој новорођеној беби. И онда неко каже да нема нова ни за борце.

Новца има, треба га правилно распоредити, а борци су заслужили да живе нормалним животима. Они не смију бити обавеза, него наша дужност. Само уређивањем пословања јавних предузећа, што планирамо учинити, биће новца и за више борачке додатке. Ми хоћемо да радимо по закону и да развијамо Републику Српску: економски, демографски, политички и морално – поручила је Тривићева. 

Генерални секретар ПДП-а, Мира Пекић, рекла је да је руководство ПДП-а од марта ове године обишло већину општина у Републици Српској. 

- Наш Програм обнове Републике Српске даје рјешења која се могу провести, а не празна обећања. То што предложимо нашем народу ћемо и испунити. Овај простор између Вучијака и горе Мотајице заслужује далеко више шанси за развој, напредак и одличан живот – поручила је Пекићева. 

(БН) 

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Нико

05.05.2022 11:47

Краду изборе и купију папке. Како се борити против тога?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко

05.05.2022 11:48

Браво ПДП

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доброслав Градиска

05.05.2022 11:49

Сва цаст за Бореновица и Тривицку, неуморни су!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дедас

05.05.2022 13:22

Васа политика је губитницка, назалост. Бореновиц, као сто је био и Иваниц, ниста добро ниста добро нису направили. Засто стално губите против корумпиураних СНСД. Прво погледајте истини у оци, па онда несто мијењајте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Октобарска револуција

05.05.2022 13:31

Подржати Јелену и Вукана! И побједа је неминовна! Са СДС листе Вукоту и Милићевића, и никога више! Највише прелетача издајника последњих година било је са листе СДС-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОДЛИЧНО

05.05.2022 15:07

17 људи задржала у Српској до октобра.Посије октобра ће и они у земље западне Европе а и ако остану на кога ће свалити своју неспособност, похлепу и клептоманију .Биће подијелимо колач на 17. ГАДУРА, Жељкице само на'рани керове и ништа не дирај

Name

РЕ Октобарска револуција

05.05.2022 15:09

Све потписујем,одкучан коментар?

Name

Татар

05.05.2022 15:15

Мој Бореновицу ниси ти ни свестан шта се иза брда ваља.

Name

Будућност

05.05.2022 14:34

Није бит у оптимизму већ у раду на терену. Спустите се до сељака, пољопривредника, возача, учитеља, полицајца итд. и чујте шта они кажу. Изађите са озбиљним и реалним програмима о обнови Републике Српске по свим елементима и нивоима. Прича не пије воде, а ови што су куповали гласове и изборе обзиром на сва поскупљења и енормну инфлацију нека спреме по 1000 КМ (можда толико ипак вриједи глас). Сретно опозицији

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крушко

05.05.2022 15:20

Ви сте увек били независни... Од вас ништа не зависи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

05.05.2022 17:38

Има ли ико од ПДПа у Србији некретнине не регистроване у картон пред изборе РС.

ОДГОВОРИТЕ