Izbor je na nama - mi donosimo odluku u kom pravcu idemo

- Na izborima koji su pred nama donijeće se najbitnija odluka: u kojem pravcu kao zemlja i narod idemo. Mi u izbore ulazimo sa velikim optimizmom, vjerom u pobjedu i da ćemo nakon 2. oktobra krenuti u veliku obnovu Republike Srpske.

Republika Srpska 05.05.2022 | 13:10
Izbor je na nama - mi donosimo odluku u kom pravcu idemo

Ovo je poručio je predsjednik PDP-a Branislav Borenović na skupu „Razgovor sa građanima“ u Brodu. 

On je dalje naveo da, prema dostupnim podacima, u Republici Srpskoj danas je manje za oko 400 hiljada stanovnika nego prije petnaest godina.

"Ukupan dug je preko 7 milijardi КM, čeka nas sljedeće godine plaćanje rate kredita kojim nas je vlast zadužila u iznosu od milijardu КM. I mi smo potpuno svjesni šta nas čeka iza ove vlasti, ali potpuno smo spremni da se sa tim borimo", kazao je Borenović.

On je rekao da će posao biti osnovni uslov za perspektivu u Republici Srpskoj. 

- Posla može biti i biće, pod uslovom da imamo institucije koje rade i vladavinu zakona. Postoje potencijalni investitori, sa kojima smo razgovarali, koji su spremni da dođu i ulože ovdje, ali pod jednim uslovom: vladavina prava. A to sada nemamo u Republici Srpskoj. Niko nema namjeru da bilo šta radi sa ovom vladajućom klikom. Dakle, izbor je na nama i izbor će biti i 2. oktobra: ili ćemo biti izolovani ili najprivlačniji dio ovog dijela Evrope za investitore, što možemo da budemo – rekao je Borenović. 

Potpredsjednica PDP-a Jelena Trivić rekla je da izjave iz opozicije i izjave iz vlasti vezano za održavanje izbora sve govore. 

- Mi smo rekli da se spremamo, čekamo izbore i da će izbora biti, njihove izjave su nedvosmisleno pokazale da njima ne odgovara održavanje izbora. Ja bih voljela da se izbori održe sutra i da budu u toj mjeri zakoniti da izraze stvarnu volju naroda. Govorimo mi o promašajima ove vlasti, a to vi u Brodu najbolje znate, imate primjer uništene Rafinerije. A onda krenemo dalje i vidimo šta je urađeno u Farmlendu, šta je bilo sa Robnim rezervama, propalim bankama, itd. Mi hoćemo takav odnos prema resursima iz korijena da mijenjamo i obnovimo ovo što su oni uništili – poručila je Trivićeva. 

Ona je navela da borba protiv korupcije nije politička floskula nego stvarna volja da se najveća pošast našeg društva suzbije. 

- Jedna politička struktura, ova vladajuća, pustoši Republiku Srpsku i od nje je napravila privatnu državu. Mi to hoćemo da pobijedimo, obračunamo se s tim i pokažemo da se tako ne može i ne smije raditi. Vlast na jednom svom privatnom poslu, a takvih je bezbroj, namješta tako da svi mogu da se „ugrade“ i uzmu iz narodnog budžeta. Oni ne uzimaju samo milione sebi, kroz jedan ugovor uzmu po 500 КM svakoj novorođenoj bebi. I onda neko kaže da nema nova ni za borce.

Novca ima, treba ga pravilno rasporediti, a borci su zaslužili da žive normalnim životima. Oni ne smiju biti obaveza, nego naša dužnost. Samo uređivanjem poslovanja javnih preduzeća, što planiramo učiniti, biće novca i za više boračke dodatke. Mi hoćemo da radimo po zakonu i da razvijamo Republiku Srpsku: ekonomski, demografski, politički i moralno – poručila je Trivićeva. 

Generalni sekretar PDP-a, Mira Pekić, rekla je da je rukovodstvo PDP-a od marta ove godine obišlo većinu opština u Republici Srpskoj. 

- Naš Program obnove Republike Srpske daje rješenja koja se mogu provesti, a ne prazna obećanja. To što predložimo našem narodu ćemo i ispuniti. Ovaj prostor između Vučijaka i gore Motajice zaslužuje daleko više šansi za razvoj, napredak i odličan život – poručila je Pekićeva. 

(BN) 

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Niko

05.05.2022 11:47

Kradu izbore i kupiju papke. Kako se boriti protiv toga?

ODGOVORITE
Name

Darko

05.05.2022 11:48

Bravo PDP

ODGOVORITE
Name

Dobroslav Gradiska

05.05.2022 11:49

Sva cast za Borenovica i Trivicku, neumorni su!

ODGOVORITE
Name

Dedas

05.05.2022 13:22

Vasa politika je gubitnicka, nazalost. Borenovic, kao sto je bio i Ivanic, nista dobro nista dobro nisu napravili. Zasto stalno gubite protiv korumpiuranih SNSD. Prvo pogledajte istini u oci, pa onda nesto mijenjajte.

ODGOVORITE
Name

Oktobarska revolucija

05.05.2022 13:31

Podržati Jelenu i Vukana! I pobjeda je neminovna! Sa SDS liste Vukotu i Milićevića, i nikoga više! Najviše preletača izdajnika poslednjih godina bilo je sa liste SDS-a.

ODGOVORITE
Name

ODLIČNO

05.05.2022 15:07

17 ljudi zadržala u Srpskoj do oktobra.Posije oktobra će i oni u zemlje zapadne Evrope a i ako ostanu na koga će svaliti svoju nesposobnost, pohlepu i kleptomaniju .Biće podijelimo kolač na 17. GADURA, Željkice samo na'rani kerove i ništa ne diraj

Name

RE Oktobarska revolucija

05.05.2022 15:09

Sve potpisujem,odkučan komentar?

Name

Tatar

05.05.2022 15:15

Moj Borenovicu nisi ti ni svestan šta se iza brda valja.

Name

Budućnost

05.05.2022 14:34

Nije bit u optimizmu već u radu na terenu. Spustite se do seljaka, poljoprivrednika, vozača, učitelja, policajca itd. i čujte šta oni kažu. Izađite sa ozbiljnim i realnim programima o obnovi Republike Srpske po svim elementima i nivoima. Priča ne pije vode, a ovi što su kupovali glasove i izbore obzirom na sva poskupljenja i enormnu inflaciju neka spreme po 1000 KM (možda toliko ipak vrijedi glas). Sretno opoziciji

ODGOVORITE
Name

Kruško

05.05.2022 15:20

Vi ste uvek bili nezavisni... Od vas ništa ne zavisi...

ODGOVORITE
Name

re

05.05.2022 17:38

Ima li iko od PDPa u Srbiji nekretnine ne registrovane u karton pred izbore RS.

ODGOVORITE