Словенија: Очекује се велики раст цијена горива и струје

У Словенији од сутра престају да важе регулисане цијене нафтних деривата, па се очекује њихов знатни раст почетком идуће седмице.

Регион 30.04.2022 | 12:37
Словенија: Очекује се велики раст цијена горива и струје

Влада се није одлучила за продужење мјере којом је од марта највиша малопродајна цијена 95-октанског бензина на пумпама била фиксирана на 1,503 евра за литар, а дизела на 1,541 евра.

Словеначка Влада је оцијенила да је регулација цијена текућих горива већ одиграла своју улогу у ублажавању цијена и да на тржишту деривата нема поремећаја, али је за још три мјесеца продужила снижене акцизе на енергенте.

Министарство привреде навело је да ће се цијене нафтних деривата у Словенији и убудуће кретати као и у просјеку еврозоне.

Дистрибутери оцјењују да би се нова малопродајна цијена 95-октанског бензина могла кретати око 1,6 евра, а за дизел 1,8 евра.

Како преносе словеначки медији, почетком маја најављује се и знатно повећање цијена електричне енергије јер престаје мјера којом задњих мјесеци добављачи те енергије нису смјели обрачунавати потрошачима трошкове мреже и неке друге намете који су у уобичајеној структури цијене тог енергента.

(Срна)

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

баухау

30.04.2022 10:49

Па скупље је код нас, до дусе ми смо богатији па нам то није вазно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Израелац

30.04.2022 13:13

Додуше у сливенији сви возе нова аута на кредит и више је кредита подигнуто на конто јачих плата.. код нас се не дижу велики кредити јер нема покрића.. значи код нас исто а код њих горе