Концерт у спомен на панонског морнара

До сада непозната пјесма преминулог кантаутора Ђорђа Балашевића премијерно је емитована синоћ у најпознатијој улици региона, Улици Јована Цвијића испред куће породице једног од највећих умјетника на нашим просторима.

Забава 30.04.2022 | 11:56
Концерт у спомен на панонског морнара

На посебном аудио-визуелном догађају, тамбураши су одсвирали неколико његових пјесама, а пред Новосађанима који су у великом броју посјетили ово дешавање чланови породице, супруга Оливера, кћерке Јована и Јелена и син Алекса подскетили су се неких заједничких тренутака које су провели са Ђолетом.

Затим је емитована пјесма “Рођенданска” коју је Балашевић написао, али није до сада објављена.

Овом приликом, Оливера Балашевић је представила допуњено издање антологије љубавне поезије тог кантаутора, са необјављеним пјесмама и препискама супружника.

Ђорђе Балашевић умро је 19. фебруара 2021, а становници бројних градова бивше Југославије – Загреба, Пуле, Сплита, Сарајева, Подгорице, Скопља, Мостара, баш као и његовог родног Новог Сада и Београда, опраштали су се од великог умјетника.

У родном Новом Саду Балашевић би ускоро требало да добије и музеј “Атеље снова” на око 500 квадратних метара. Музеј ће се налазити у близини новосадског кеја и Дунава који су опевани у многим Балашевићевим пјесмама.

(Нова.рс)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Армин

01.05.2022 07:12

Добри Цовјеце, када би знао колико фалис´ иако си ту❤заувијек.

ОДГОВОРИТЕ