Честитка Конференцији о размјени иновација за занатлије

Кинески председник Си Ђинпинг упутио је писмо-честитку Првој конференцији о размени иновација за занатлије нације, која је отворена у Пекингу у среду.

Свијет 28.04.2022 | 08:54
Честитка Конференцији о размјени иновација за занатлије

Председник Си, који је такође генерални секретар Централног комитета Комунистичке партије Кине (КПК) и председник Централне војне комисије, позвао је да се допринесе мудрост висококвалитетном развоју и примени стратегије за изградњу јаке земље у производњи.

Си је у име ЦК КПК упутио свечане поздраве и најбоље жеље свим квалификованим и узорним радницима и другим радним људима широм земље уочи Међународног дана радника који се обележава 1. маја.

Истичуц́и да су квалификовани радници главне снаге које подржавају кинески производни сектор и иновације у земљи, Си је у писму позвао радничку класу и друге радне људе у Кини да пренесу дух узорних радника, напорног рада и занатства и да се прилагоде захтевима тренутне глобалне револуције у науци и технологији и индустријске трансформације.

Си је такође позвао партијске комитете и владе на свим нивоима да продубе реформу за обуку индустријских радника и у потпуности искористе улогу квалификованих радника, како би њихова креативност и стручност у потпуности биле ослобођене.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар