Градоначелник Бијељине на састанку Мреже балканских градова Б40

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић је учествовао на састанку Б40 мреже балканских градова, одржаном у Сарајеву 25. априла, под предсједавањем предсједавајућег Мреже - градоначелника Истанбула Екрема Имамоглуа и том приликом најавио да ће Град Бијељина активно учествовати у дјеловању те мреже.

Република Српска 26.04.2022 | 20:30
Градоначелник Бијељине на састанку Мреже балканских градова Б40

Мрежа Б40 основана је крајем 2021. године на састанку чији домаћин је био град Истанбул, када је, између осталог, договорено да чланови мреже раде на унапређењу дијалога између локалних заједница, сарађују у областима културе, проналазаштва, одрживости и солидарности, али и да развијају нове области сарадње имајући у виду дјеловање климатских промјена и потребе јачања локалне демократије и добросусједских односа у региону.

У складу са овим циљевима, у оквиру мреже основане су радне групе за локално климатско дјеловање, локалну демократију и миграције, паметне градове и дигиталну трансформацију и локалну економску сарадњу. 

Међу градовима и општинама из бивших југословенских република, међу члановима Мреже Б40 су Београд, Дубровник, Котор, Лакташи, Приштина, Пула, Сплит, Скопље, Подгорица и Сарајево, а од већих балканских градова издвајају се грчки градови Атина и Солун, односно, турски градови Једрене и Истанбул и румунски град Констанца.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

трагац

27.04.2022 07:56

Чуј Лакташи. Морају се они свугдје "лактати". Селендра треба мјењати назив у "српски додикград".

ОДГОВОРИТЕ