У Српској облачно са кишом, биће и снијега

У Републици Српској је облачно са кишом на југу, западу и северу. На југу има и јачих пљускова понегде. На истоку је суво и претежно облачно уз повремене сунчане периоде. На вишим планинама почео је снег. Ветар на југу и истоку умерен до јак југозападни, на северу слаб и променљив.

Република Српска 02.04.2022 | 08:02
У Српској облачно са кишом, биће и снијега

Облачно и хладније са кишом у већини крајева, обилнијом на југу и западу земље. На југу ће се јављати и пљускови са грмљавином уз ветровито време. На планинама ће падати снег, а због захлађења на западу ће суснежица и снег падати и понегде у нижим у пределима.

Преподне на истоку претежно суво и мало топлије уз сунчане периоде, а током дана киша постепено захвата и ове пределе. Касније поподне и увече падавине слабе и постепено престају у већини предела, само ће на југу Херцеговине и даље падати киша.

Вјетар слаб до умерен, у јужној половини земље умерен до јак јужних смерова. У северним пределима током дана скретање ветра на западни, а потом и северозападни смер. 

Максимална температура ваздуха од 4°Ц на западу до 14°Ц на истоку, у вишим пределима од 2°Ц. Током дана и увече даље захлађење.

(БН) 

Коментари / 0

Оставите коментар