Одређен притвор осумњиченим за убиство Башића

- Окружни суд у Бањалуци одредио је једномјесечни притвор Александру Миљатовићу и Игору Репајићу осумњиченим за убиство полицијског службеника у Приједору Раденка Башића.

Република Српска 30.03.2022 | 08:43
Одређен притвор осумњиченим за убиство Башића

Из Окружног суда Срни је речено да је притвор лицима чији су иницијали А.М. и И.Р, осумњиченим за кривично дјело тешко убиство, односно тешко убиство у помагању, одређен због притворских основа из Закона о кривичном поступку Републике Српске.

Наводе да је одбијен приједлог Посебног одјељења за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала Републичког јавног тужилаштва за одређивање притвора због притворског разлога из Закона о кривичном поступку.

Припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске спровели су у понедјељак, 28. марта, Миљатовића и Репајића у Републичко јавно тужилаштво у Бањалуци.

Из Министарства је јуче саопштено да су лица ухапшена у претходна два дана у оквиру истраге започете 21. марта ради откривања, расвјетљавања и доказивања организатора, саучесника и непосредног извршиоца овог убиства.

Начелник Сектора криминалистичке полиције приједорске Полицијске управе Раденко Башић убијен је 21. марта из ватреног оружја у приједорском насељу Пећани.

(Срна) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Срецко

30.03.2022 07:06

Нијеми јасно акосу све признали у полицији а бранесе цутањем у тузиластву.Да није у полицији било превисе батинања цак неки и на реинмацији а како видим нема ни пистољ нити цауре ниста од доказа.Свемисе цини даје досло до прекомјерне употребе силе и на друдим лицима барем тако прицају инспектори по бањалуци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.03.2022 09:03

Срецко не прицај глупости. Процитај мало ста је са орузјем и гдје је бацио орузје. Уосталом требало је то тући раније. Сад сваки викенд по једну порцију за све оне приведене.

Name

Зељаја

30.03.2022 09:38

У праву си ти Срецко. Да Дуги "пијун" плати неком 50 иљада евра неком аматеру "професионални убица који је 17 година до неки дан сједио у затвору, а у затвор отисао млад због љубоморе", да убије цовјека који иако је био инспектор са тим скоро нема ниста, који је ту позицију добио "сви Приједорцани знају" прије 2 године и послије кога, да би на крају тај цовјек био убијен, да би се опоменули други инспектори по вецим градовима него Приједор. Убисе цовјека који уопсте није у тим водама , само због опомене другим инспекторима ста се десити мозе. Није нико луд. Прица се и по БЛ и по ПД. Сам Басиц је прицао по ПД да се радује пензији, јер је притисак велик , да није нормално ста се ради. Да је цутио, био би зив. Покој му дуси.

Name

Да

30.03.2022 07:58

Тог Миљатовића и Раилића треба на доживотну тешку робију без помиловања ...одговорност сносе и они што су га сада пустили и омогућили овај злочин ... Знајући о каквом се опасном криминалцу ради ... овдје не треба много паметан само не корумпиран прави тужиоц и судија ... ту адвокати немају шта радити и њих треба позатварати ако измишљају било какву одбрану ...

ОДГОВОРИТЕ