Određen pritvor osumnjičenim za ubistvo Bašića

- Okružni sud u Banjaluci odredio je jednomjesečni pritvor Aleksandru Miljatoviću i Igoru Repajiću osumnjičenim za ubistvo policijskog službenika u Prijedoru Radenka Bašića.

Republika Srpska 30.03.2022 | 08:43
Određen pritvor osumnjičenim za ubistvo Bašića

Iz Okružnog suda Srni je rečeno da je pritvor licima čiji su inicijali A.M. i I.R, osumnjičenim za krivično djelo teško ubistvo, odnosno teško ubistvo u pomaganju, određen zbog pritvorskih osnova iz Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.

Navode da je odbijen prijedlog Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog javnog tužilaštva za određivanje pritvora zbog pritvorskog razloga iz Zakona o krivičnom postupku.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske sproveli su u ponedjeljak, 28. marta, Miljatovića i Repajića u Republičko javno tužilaštvo u Banjaluci.

Iz Ministarstva je juče saopšteno da su lica uhapšena u prethodna dva dana u okviru istrage započete 21. marta radi otkrivanja, rasvjetljavanja i dokazivanja organizatora, saučesnika i neposrednog izvršioca ovog ubistva.

Načelnik Sektora kriminalističke policije prijedorske Policijske uprave Radenko Bašić ubijen je 21. marta iz vatrenog oružja u prijedorskom naselju Pećani.

(Srna) 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Srecko

30.03.2022 07:06

Nijemi jasno akosu sve priznali u policiji a branese cutanjem u tuzilastvu.Da nije u policiji bilo previse batinanja cak neki i na reinmaciji a kako vidim nema ni pistolj niti caure nista od dokaza.Svemise cini daje doslo do prekomjerne upotrebe sile i na drudim licima barem tako pricaju inspektori po banjaluci.

ODGOVORITE
Name

Re

30.03.2022 09:03

Srecko ne pricaj gluposti. Procitaj malo sta je sa oruzjem i gdje je bacio oruzje. Uostalom trebalo je to tući ranije. Sad svaki vikend po jednu porciju za sve one privedene.

Name

Zeljaja

30.03.2022 09:38

U pravu si ti Srecko. Da Dugi "pijun" plati nekom 50 iljada evra nekom amateru "profesionalni ubica koji je 17 godina do neki dan sjedio u zatvoru, a u zatvor otisao mlad zbog ljubomore", da ubije covjeka koji iako je bio inspektor sa tim skoro nema nista, koji je tu poziciju dobio "svi Prijedorcani znaju" prije 2 godine i poslije koga, da bi na kraju taj covjek bio ubijen, da bi se opomenuli drugi inspektori po vecim gradovima nego Prijedor. Ubise covjeka koji uopste nije u tim vodama , samo zbog opomene drugim inspektorima sta se desiti moze. Nije niko lud. Prica se i po BL i po PD. Sam Basic je pricao po PD da se raduje penziji, jer je pritisak velik , da nije normalno sta se radi. Da je cutio, bio bi ziv. Pokoj mu dusi.

Name

Da

30.03.2022 07:58

Tog Miljatovića i Railića treba na doživotnu tešku robiju bez pomilovanja ...odgovornost snose i oni što su ga sada pustili i omogućili ovaj zločin ... Znajući o kakvom se opasnom kriminalcu radi ... ovdje ne treba mnogo pametan samo ne korumpiran pravi tužioc i sudija ... tu advokati nemaju šta raditi i njih treba pozatvarati ako izmišljaju bilo kakvu odbranu ...

ODGOVORITE