У Бијељини отворена изложба "Дјечији свијет"

У Центру за културу „Семберија“ вечерас је отворена изложба ликовних радова дјеце предшколског узраста из 18 прешколских установа са подручја Семберије и Мајевице.

Република Српска 29.03.2022 | 21:13
У Бијељини отворена изложба "Дјечији свијет"

Изложба наших најмлађих  окупила је многе од учесника, њихове родитеље, те васпитаче у предшколским установама. Наступили су и најмлађи чланови Хора „Србадија", те глумци Позориштанца „Маслачак".

Изложба „Породица осликана душом дјетета" представља 90 дјечијих ликовних радова и круна је пројекта ,,Дјечији свијет", који су ,,Семберске новине" и Портал ,,Семберија инфо'' покренуле и реализовале у периоду  од 4. новембра 2021. године до 24. фебруара 2022. године, у сарадњи са предшколским установама, спонзорима овог пројекта и Градском управом Града Бијељина.

Радови који су постављени на изложби, након што су објављени у ,,Семберским новинама'', објављени су и на порталу „Семберија инфо", гдје су путем гласања пратилаца портала изабрана три најбоља рада.

Највише гласова добили су Марина Чоловић, вртић ,,Вини Пу'' Бијељина, Радинка Сопко, Вртић Лопаре и Павле Рикић, предшколска установа ,,Мали принц'' Угљевик и њихови радови ће красити три наредна броја ,,Семберских новина''.

 - Примарни циљ нам је скренути пажњу на важност правилног односа друштва према дјеци предшколског узраста. Редакција ,,Семберских новина" и портал ,,Семберија инфо'' и овим пројектом су пружили подршку тим „малим људима" да у будућност храбро закораче својим животним путевима. Вечерас славимо љепоту и богатство различитих надахнућа, приказаних различитим стилским полазиштима, кроз различите мотиве и у различитим техникама'', рекао је, поред осталог, директор ЈИП „СИМ" Бијељина Зоран Зекановић.

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић поздравио је све малишане, њихове васпитаче и родитеље и пожелио да им породица и даље буде инспирација  и да ће васпитачи наставити да им буду подршка на путу развоја њиховог сликарског талента, а да ће Семберске новине бити мјесто гдје ће радови неких нових малишана бити објављивани.

- Право је задовољство дружити се с овако шареном екипом мајстора боје, четкице, бојице, фломастера и других техника... Кад у тако малом узрасту имате осјећај за цртање и сликање, сигуран сам да ћете, како будете расли, постајати све бољи умјетници и да ће ваши радови бити не само на овим зидовима, него и у бројним другим галеријама. Поготово је лијепо што сте на сликама причали причу о породици, љубави, одрастању... Јер, љубав коју имате у породици је богатство које је основа за здрав дух и тијело у свим годинама које ће слиједити, додао је Петровић.

Након изложбе Позориштанце ,,Маслачак'' у сарадњи са ,,Семберским новинама'' и порталом ,,Семберија инфо'' извело је представу за малишане и њихове родитеље. Наиме, свако дијете, чији је рад постављен на изложби добило је по двије карте за представу.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар