U Bijeljini otvorena izložba "Dječiji svijet"

U Centru za kulturu „Semberija“ večeras je otvorena izložba likovnih radova djece predškolskog uzrasta iz 18 preškolskih ustanova sa područja Semberije i Majevice.

Republika Srpska 29.03.2022 | 21:13
U Bijeljini otvorena izložba "Dječiji svijet"

Izložba naših najmlađih  okupila je mnoge od učesnika, njihove roditelje, te vaspitače u predškolskim ustanovama. Nastupili su i najmlađi članovi Hora „Srbadija", te glumci Pozorištanca „Maslačak".

Izložba „Porodica oslikana dušom djeteta" predstavlja 90 dječijih likovnih radova i kruna je projekta ,,Dječiji svijet", koji su ,,Semberske novine" i Portal ,,Semberija info'' pokrenule i realizovale u periodu  od 4. novembra 2021. godine do 24. februara 2022. godine, u saradnji sa predškolskim ustanovama, sponzorima ovog projekta i Gradskom upravom Grada Bijeljina.

Radovi koji su postavljeni na izložbi, nakon što su objavljeni u ,,Semberskim novinama'', objavljeni su i na portalu „Semberija info", gdje su putem glasanja pratilaca portala izabrana tri najbolja rada.

Najviše glasova dobili su Marina Čolović, vrtić ,,Vini Pu'' Bijeljina, Radinka Sopko, Vrtić Lopare i Pavle Rikić, predškolska ustanova ,,Mali princ'' Ugljevik i njihovi radovi će krasiti tri naredna broja ,,Semberskih novina''.

 - Primarni cilj nam je skrenuti pažnju na važnost pravilnog odnosa društva prema djeci predškolskog uzrasta. Redakcija ,,Semberskih novina" i portal ,,Semberija info'' i ovim projektom su pružili podršku tim „malim ljudima" da u budućnost hrabro zakorače svojim životnim putevima. Večeras slavimo ljepotu i bogatstvo različitih nadahnuća, prikazanih različitim stilskim polazištima, kroz različite motive i u različitim tehnikama'', rekao je, pored ostalog, direktor JIP „SIM" Bijeljina Zoran Zekanović.

Gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović pozdravio je sve mališane, njihove vaspitače i roditelje i poželio da im porodica i dalje bude inspiracija  i da će vaspitači nastaviti da im budu podrška na putu razvoja njihovog slikarskog talenta, a da će Semberske novine biti mjesto gdje će radovi nekih novih mališana biti objavljivani.

- Pravo je zadovoljstvo družiti se s ovako šarenom ekipom majstora boje, četkice, bojice, flomastera i drugih tehnika... Kad u tako malom uzrastu imate osjećaj za crtanje i slikanje, siguran sam da ćete, kako budete rasli, postajati sve bolji umjetnici i da će vaši radovi biti ne samo na ovim zidovima, nego i u brojnim drugim galerijama. Pogotovo je lijepo što ste na slikama pričali priču o porodici, ljubavi, odrastanju... Jer, ljubav koju imate u porodici je bogatstvo koje je osnova za zdrav duh i tijelo u svim godinama koje će slijediti, dodao je Petrović.

Nakon izložbe Pozorištance ,,Maslačak'' u saradnji sa ,,Semberskim novinama'' i portalom ,,Semberija info'' izvelo je predstavu za mališane i njihove roditelje. Naime, svako dijete, čiji je rad postavljen na izložbi dobilo je po dvije karte za predstavu.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar