За опоравак Милоша Божовића потребан хитно новац

Лијечење матичним ћелијама нова је шанса за опоравак младића Милоша Божовића из Источне Илиџе, који је скоро осам година у будној коми. Милош би средином априла требало да отпутују у Москву, а само за први третман лијечења породици је потребно око 125 хиљада марака.

Република Српска 25.02.2022 | 17:46
За опоравак Милоша Божовића потребан хитно новац

Након увида у медицинску документацију доктори у Москви видјели су нову шансу за лијечење Милоша Божовића. Циклус лијечења матичним ћелијама би трајао око 2 године, а за први третман потребно је око 125 хиљада марака.

“Лијечење би се одвијало пресађивањем Милошевих здравих матичних ћелија у оне које су замрле”, каже Милошев отац Александар.

По писмима које смо добили са клинике, у првом маху процес би требало да траје од 45 до 60 дана. Након првог третмана пресађивање матичних ћелија би се вршило свако 3- 4 мјесеца, у обимо од 15 до 20 дана, наводи Божовић.

Сума од 125 хиљада марака није коначна. Ту нису урачунати трошкови, попут лета медицинским авионом, те смјештај лица која би била у Милошевој пратњи.

“За једног члана породице, односно за супругу која ће боравити у апартману скупа са Милошем потребно је 30 хиљада марака”, наводи Милошев отац Александар.

Акцију прикупљања новчаних средстава покренула је Општинска организација Црвеног крста Источна Илиџа. Из ове организације позивају људе добре воље да помогну наставак лијечења Милоша Божовића, којем су због повреде на фудбалској утакмици већ осам година заустављени младалачки снови. Иако је у будној коми, а бригу о њему свакодневно воде чланови породице, напретка у Милошевом здравственом стању има, помјера екстремитете, отвара очи и чује звукове, што је додатни разлог да се овом бившем фудбалеру пружи нова шанса, за ону најбитнију утакмицу, животну.

“Ми ћемо као организациони одбор од 28.фебруара кренути у акцију прикупљања средстава. Писмо које смо припремили послаћемо на хиљаде мејлова са подручја Источног Сарајева, Сарајева, БиХ, те дијаспоре”, истиче предсједник Општинске организације Црвеног крста Источна Илиџа Ранко Скакавац.

Од 1.марта биће активан и хуманитарни број 1414, а позивом на тај број дарујемо једну марку за нови живот Милоша Божовића из Источне Илиџе

Отворен је и жиро рачун за посебну намјену број 562012850302396 код НЛБ банке.  

(БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

карактер

25.02.2022 17:10

Милораде ако ти је остала бар мрвица образа и карактера у сто дебело сумњам помози овом болесном децку ,ако нема пара узми оне сто си додијејио својој дијеци 370000 км ,мраз а није ни било амрезе могу сацекати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

25.02.2022 19:45

Дебил је то ако има Бога а има вратиће кад тад бар на девето кољено

Name

Ре

25.02.2022 19:59

Ваљда це бисерка платити? Има будзет 8 500 000 км.

Name

И.Сарајево

26.02.2022 06:40

Не виде они никога осим себе. Покрали су новац од грађана РС па ако имају образа нека врате само оно што је Милошево и његових најближих, биће довољно да се младић излијечи уз божију помоћ.

Name

Ове ствари

27.02.2022 03:44

Одвојити од месетарења ... Да неко вријеме буде смао то на страници основно и прво, а остало на неким малим линковима, па онда посебан дио за то који је нагласен, тако је и у Словенији и Русији и свим нормалним земљама по овом питању.

ОДГОВОРИТЕ