Za oporavak Miloša Božovića potreban hitno novac

Liječenje matičnim ćelijama nova je šansa za oporavak mladića Miloša Božovića iz Istočne Ilidže, koji je skoro osam godina u budnoj komi. Miloš bi sredinom aprila trebalo da otputuju u Moskvu, a samo za prvi tretman liječenja porodici je potrebno oko 125 hiljada maraka.

Republika Srpska 25.02.2022 | 17:46
Za oporavak Miloša Božovića potreban hitno novac

Nakon uvida u medicinsku dokumentaciju doktori u Moskvi vidjeli su novu šansu za liječenje Miloša Božovića. Ciklus liječenja matičnim ćelijama bi trajao oko 2 godine, a za prvi tretman potrebno je oko 125 hiljada maraka.

“Liječenje bi se odvijalo presađivanjem Miloševih zdravih matičnih ćelija u one koje su zamrle”, kaže Milošev otac Aleksandar.

Po pismima koje smo dobili sa klinike, u prvom mahu proces bi trebalo da traje od 45 do 60 dana. Nakon prvog tretmana presađivanje matičnih ćelija bi se vršilo svako 3- 4 mjeseca, u obimo od 15 do 20 dana, navodi Božović.

Suma od 125 hiljada maraka nije konačna. Tu nisu uračunati troškovi, poput leta medicinskim avionom, te smještaj lica koja bi bila u Miloševoj pratnji.

“Za jednog člana porodice, odnosno za suprugu koja će boraviti u apartmanu skupa sa Milošem potrebno je 30 hiljada maraka”, navodi Milošev otac Aleksandar.

Akciju prikupljanja novčanih sredstava pokrenula je Opštinska organizacija Crvenog krsta Istočna Ilidža. Iz ove organizacije pozivaju ljude dobre volje da pomognu nastavak liječenja Miloša Božovića, kojem su zbog povrede na fudbalskoj utakmici već osam godina zaustavljeni mladalački snovi. Iako je u budnoj komi, a brigu o njemu svakodnevno vode članovi porodice, napretka u Miloševom zdravstvenom stanju ima, pomjera ekstremitete, otvara oči i čuje zvukove, što je dodatni razlog da se ovom bivšem fudbaleru pruži nova šansa, za onu najbitniju utakmicu, životnu.

“Mi ćemo kao organizacioni odbor od 28.februara krenuti u akciju prikupljanja sredstava. Pismo koje smo pripremili poslaćemo na hiljade mejlova sa područja Istočnog Sarajeva, Sarajeva, BiH, te dijaspore”, ističe predsjednik Opštinske organizacije Crvenog krsta Istočna Ilidža Ranko Skakavac.

Od 1.marta biće aktivan i humanitarni broj 1414, a pozivom na taj broj darujemo jednu marku za novi život Miloša Božovića iz Istočne Ilidže

Otvoren je i žiro račun za posebnu namjenu broj 562012850302396 kod NLB banke.  

(BN)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

karakter

25.02.2022 17:10

Milorade ako ti je ostala bar mrvica obraza i karaktera u sto debelo sumnjam pomozi ovom bolesnom decku ,ako nema para uzmi one sto si dodijejio svojoj dijeci 370000 km ,mraz a nije ni bilo amreze mogu sacekati

ODGOVORITE
Name

Hm

25.02.2022 19:45

Debil je to ako ima Boga a ima vratiće kad tad bar na deveto koljeno

Name

Re

25.02.2022 19:59

Valjda ce biserka platiti? Ima budzet 8 500 000 km.

Name

I.Sarajevo

26.02.2022 06:40

Ne vide oni nikoga osim sebe. Pokrali su novac od građana RS pa ako imaju obraza neka vrate samo ono što je Miloševo i njegovih najbližih, biće dovoljno da se mladić izliječi uz božiju pomoć.

Name

Ove stvari

27.02.2022 03:44

Odvojiti od mesetarenja ... Da neko vrijeme bude smao to na stranici osnovno i prvo, a ostalo na nekim malim linkovima, pa onda poseban dio za to koji je naglasen, tako je i u Sloveniji i Rusiji i svim normalnim zemljama po ovom pitanju.

ODGOVORITE