Банка Креди Свис одбацује оптужбе о неправилностима

 - Једна од највећих светских приватних банака Креди Свис саопштила је данас да "снажно одбацује" оптужбе о учињеним неправилностима након што су десетине медија објавиле резултате координисаних истрага у стилу "Панамских папира" о цурењу података о хиљадама рачуна који су наводно држани у тој банци претходних деценија.

Свијет 20.02.2022 | 23:19
Банка Креди Свис одбацује оптужбе о неправилностима

Једна особа је одала информације о рачунима од 1940-их до 2010-их година немачком "Зидојче цајтунгу", који их је поделио са Пројектом за извештавање о организованом криминалу и корупцији и 46 других новинских организација, укључујући "Њујорк тајмс", "Гардијан" и "Монд", пренео је Ројтерс.

У медијским чланцима се наводи да је банка међу клијентима имала људе који су кршили људска права и бизнисмене под санкцијама.

Креди Свис снажно одбацује наводе и инсинуације о наводној пословној пракси банке, наводи се у саопштењу Креди Свиса, издатом као одговор на извештаје.

"Питања која су представљена су претежно историјска...и извештаји о овим питањима су засновани на делимичним, нетачним или селективним информацијама извученим из контекста, што резултира тенденциозним тумачењима пословног понашања банке", наведено је у саопштењу Креди Свиса.

Банка је саопштила да је примила бројне упите од конзорцијума у протекле три недеље и да је прегледала многе наведене рачуне.

"Приближно 90 одсто прегледаних рачуна је данас затворено или су у процесу затварања пре пријема упита штампе, од којих је преко 60 одсто затворено пре 2015. године", наводи се у саопштењу.

''''Што се тише преосталих активних налога, задовољни смо што су предузете одговарајуће провере, прегледи и други кораци у вези са контролом у складу са нашим тренутним оквиром'''', навео је Креди Свис и додао да ће наставити да анализира ствари и предузима додатне кораке ако буде потребно.

(Тањуг Фото: Агенције) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ваљуга

21.02.2022 05:55

СВИ КОЈИ СУ ПОД САНКЦИЈАМА ИЛИ СУ УПЛЕТЕНИ У БИЛО КАКВУ ПРОНЕВЈЕРУ КАО НАС ДОДИК И МНОГИ ДРУГИ ТРЕБА ДА СЕ БЛОКИРАЈУ РАЦУНИ А НЕПРАВИЛНОСТИ РАДА БАНКЕ ПО СВЈЕТСКИМ КРИТЕРИЈУМИМА ОБУСТАВИ .СВЈЕТСКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ ЗА ПРАВИЛНОСТ РАДА ТРЕБА ДА КАЗНЕ И ЗАТВОРЕ ТАКВЕ БАНКЕ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ессо

21.02.2022 06:44

Па људи ми би живјели ко лордови само да ови са власти не краду. Треба ма правити протесте испред суда и тужилаштва и скинут багру с позиција.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фебо

21.02.2022 07:32

Постењацине њима није сумњиво кад неко доноси милионе и милионе пара сто би провјеравали поријекло кад знају да то није легално стецено и сад се праве фини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србо

21.02.2022 08:00

Баш смо се надали да ће рећи да је то истина, нормално да радите по правилу а све кријете.

ОДГОВОРИТЕ