Шербеџија објавио последње писмо Мире Фурлан и открио истину о њиховом односу!

Након што су у јавност доспели делови из књиге покојне глумице Мире Фурлан, у којима је навела да је заувек окончано њено пријатељство с Радетом Шербеџијом након повратка у Хрватску из које је била истерана, огласио се и један од највећих глумаца на овим просторима.

Забава 17.02.2022 | 18:29
Шербеџија објавио последње писмо Мире Фурлан и открио истину о њиховом односу!

Раде Шербеџија је у својој објави на Фејсбуку први пут написао какав је био његов однос с колегиницом Миром Фурлан. Пре свега, навео је да су објаве појединих портала "циркус у којем он не жели учествовати". Како даље наводи, одлучио је да одбије све интервјуе и јавна објављивања на разним телевизијама и у часописима, те је све што има да каже на ту тему написао на својој званичној страници.

"Ја не желим давати никакве интервјуе нити додатна објашњења. Осећам се једино обавезним објавити последње Мирино писмо које ми је, након нашег последњег дружења, 2017. оставила на порти позоришта Ивана пл. Зајца, одлазећи из Ријеке. Чиним то зато што сам уверен да то писмо сведочи какви су, на крају крајева, били наши односи", написао је између осталог Шербеџија у свом посту.

Писмо Мире Фурлан Радету Шербеџији:

"Драги Раде, не знаш, не можеш знати и нећеш никад знати колико си ме обрадовао својим писамцем, што кажу: као да ме сунце огејало! Никада нисам до краја у себи пристала да је овакво стање потпуне
некомуникације између нас дефинитивно. И, иако је прошло 15 година (ПЕТНАЕСТ!!), ја и даље верујем 'да није прекасно, да не може бити прекасно и да не сме бити прекасно' (да цитирам старог Бергмана).
Био си и остао мој узор и 'мy херо', од оних давних дана када сам из Гимназије трчала у И. Т. Д . да те гледам у 'Росенкрантзу и Гулденстерну' и да ти се дивим, теби, твојој снази, оштрини, прецизности, јасноћи и твојој харизми. Без обзира на све, остајем твој фан, твој поштовалац и твоја стара колегиница, партнерка и пријатељ у невољи. Твоја Мира".

 

Мира Фурлан писала је у својој књизи "Воли ме више од свега на свијету" о томе како је дочекана када се 2002. године вратила у Хрватску након што је протерана из ње, да би играла главну улогу у "Медеји", у позоришту Радета Шербеџије Улyссес на Брионима, у режији Ленке Удовички. Како је навела у књизи писаној пред смрт, није примљена на начин који је очекивала, а написано је и да је тада заувек окончала пријатељство с Радетом, због чега се глумац сада и огласио. 

У својој аутобиографији "Воли ме више од свега на свијету" Мира Фурлан закључила је у том делу да је други пут истерана из Хрватске, али овога пута од пријатеља: "Никад више нећемо проговорити ни реч...".

Подсетимо, глумица Мира Фурлан, која је у Холивуду направила запажену каријеру преминула је 20. јануара 2021. у 66. години у Лос Анђелесу, од компликација проузрокованих вирусом Западног Нила.

(Мондо.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар