Данас двије ванредне седнице Скупштине Црне Горе

- У Подгорици ће данас бити одржане две ванредне седнице Скупштине Црне Горе, на којима ће посланиции одвојено одлучивати најпре о скраћењу мандата парламенту, што је предложила влада, а потом и о неповерењу актуелној извршној власти, што је покренула опозиција и коалиција Црно на бијело Дритана Абазовића.

Регион 04.02.2022 | 08:02
Данас двије ванредне седнице Скупштине Црне Горе

Скупштина Црне Горе конституисана је 23. септембра 2020. године, након што три изборне листе доташње опозиције формирале парламентарну већину и први после 30 година преузели власт од Демократске партије социјалиста чији је лидер актуелни председник државе Мило Ðукановић.

Влада сматра да је сложена политичка ситуација у Црној Гори кулминирала најавом потпредседника владе задуженог за координацију безбедносних служби Абазовића о формирању мањинске владе у којој не би били Демократски фронт и ДПС.

Предлог да се гласа о неповерењу влади потписао је 31 посланик опозиције и коалиције Црно на бијело, након што је премијер Здравко Кривокапић одбио да потпише интерпелације изгласане министрима спољних послова, пољопривреде и просвете, науке, културе и спорта.

Потписници ове иницијативе сматрају да су политичка криза, неадекватна сарадња законодавне и извршне власти, неусаглашавање законске регулативе са законском регулативом ЕУ, као и неактивност појединих министара довели до успоравања европских интеграција, пренела је, између осталог, агенција Мина. 

(Тањуг) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Посматрач

04.02.2022 09:16

Разлог за смјену ове Владе је искључиво у спречавању велетрговине кокаином,цигарама и оружјем преко луке Бар.Зато смјену траже сви(и из Црне Горе,Србије и Босне са РС).Велетрговци су остали брз неколико стотина милиона еура.закључак Влада мора пасти

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзоо

04.02.2022 09:20

Логицно секуларна дрзава а попови састављали владу и морала је да пукне као тиква.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радивоје

04.02.2022 11:25

Теско је да се навикнете да зивите без криминала и то се зна да вам ни попови немогу помоци