ЦГ не одустаје: Ако пустимо – боље да нас нема

У Подгорици је и вечерас одржан нови протест против најаве изгласавања неповерења актуелној Влади Црне Горе и могућег формирања мањинске владе.

Регион 30.01.2022 | 19:47
ЦГ не одустаје: Ако пустимо – боље да нас нема

Грађани су се окупили испред Храма Христовог Васкрсења, а потом кренули у протестну шетњу до зграде Скупштине Црне Горе.

Они су направили бакљаду на Блажовом мосту.

Протесту су присуствовали министар финансија и социјалног старања Милојко Спајић и министар економског развоја Јаков Милатовић.

- Штета што се успех не прашта, али морају се наставити реформе. Лоше је што се враћамо поново у поделе, формирање нове владе ће бити дуг процес. Биће дуг период прилагођавања. Ми као држава ћемо изгубити годину и мислим да је то непотребно. Сад су сви повукли ручну и чекају да виде како ће се све решити. Привредници су јако забринути. Наши приходи за јануар су на нивоу плана и то да су приходи из ''Европе сад'' одрживи показујемо у првом месецу. Зашто је морало сада да се деси нама то није јасно, рекао је Спајић.

Милатовић је поновио да је потпредседник Владе и председник ГП УРА Дритан Абазовић инсистирао на експертској влади.

- Први сценарио мањинска влада уз подршку ДПС-а, унутар парламентарне већине. Поставља се питање који проблем би та влада решила који ова није решила. Зашто се скрећу теме са економије, казао је Милатовић.

Председник Праве Црне Горе Марко Милачић позвао је све грађане да се окупе у одбрани изборне воље.

- Ако пустимо да издаја постане нормалност боље да нас нема, рекао је Милачић.

Посланик Уједињене Црне Горе Владимир Добричанин истакао је да не бране ничије име и презиме или функције, него вољу народа.

- Већина нека размисли. Треба да будемо истрајни јер ДПС-а нема више ни у једној влади, рекао је Добричанин.

Потпредседник Демократа и посланик Момо Копривица казао је да их окупља идеја одбране изборне воље грађана.

- Нећемо дозволити да покраду изборну вољу, узму плате и додатке и опет преваре мајке. Устала је Црна Гора нећемо то дозволити. Победићемо ДПС. Ако се не боје зашто не изађу на црту, избори су најпоштеније решење, оценио је Копривица.

Посланик Демократске Црне Горе Данило Шарановић поручио је да ће и вечерас као и до сада, на европски и модеран начин, протестовати против оних који покушавају да ДПС врате на власт.

- Свако ко буде упутио било какву провокацију, знајте да је то провокатор из реда коалиције 21 милион, рекао је Шарановић.

(Тањуг)

 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Душан

30.01.2022 20:22

Чуј изборна воља грађана????па нико није освојио 51% гласова Састале се коалиција са 41 гласом тако да УРА пређе на другу страну ето коалицје са 42 гласа и то би исто било изборна воља грађана....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Душан

31.01.2022 06:53

Није ти добра рачуница.Садашња коалиција добила је повреење на причи “никад више с дпс-ом”а сад Дритан обезбјеђује подршку од тог истог “никад више…” за састав тзв мањинске владе.То је враћање дпс на власт.А све то због двије тоне кокаина.И то се не прашта

Name

!

30.01.2022 22:24

Ма брави браћо! Тако се брани част,истина и образ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посматрач

30.01.2022 23:10

Ко у РС штити изборну вољу.Издајници су профитери као чавић,стевандић,бањац,обрен…и сад с додиком причају да су они патриоте

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јако

31.01.2022 07:41

Нико тамо нема већину или 50%.Само тај про Српски и про Црногорски блок ко два овна сто су срела на ћуприји.О тврдоглавости да се не прича.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миромо

31.01.2022 09:04

Идиоти пустите црногорце да живе идите Вучићу нек вас он збрине и вас и Српски свет од тога нема ништа ни у Црној гори ни Косову а ни у Босни правац Сибир тамо вам је мјесто

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прњавор

31.01.2022 10:25

Подршка Дритане.Цјела Босна је уз тебе..недозволи да београђани ти диригују у рођеној кући.Хапси олош!

ОДГОВОРИТЕ