Нема захтјева за посебном сједницом Парламента Српске

Чубриловић је рекао да у Народну скупштину није стигао захтјев за посебну сједницу у вези са Вучићевом молбом, али чим се појави тај захтјев биће сазван Колегијум да одлучи о датуму одржавања сједнице.

Република Српска 18.01.2022 | 13:45
Нема захтјева за посебном сједницом Парламента Српске

- Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је да ће бити сагледане све могућности у вези са молбом предсједника Србије Александар Вучића да представници Српске учествују у раду заједничких институција БиХ, али да не зна да ли ће уопште бити приједлога да буду стављени ван снаге закључци парламента с обзиром на то да је услов за то повлачење "Инцковог закона" и укидање одлуке Уставног суда БиХ.

Чубриловић је рекао да у Народну скупштину није стигао захтјев за посебну сједницу у вези са Вучићевом молбом, али чим се појави тај захтјев биће сазван Колегијум да одлучи о датуму одржавања сједнице.

Он је навео да ће Вучићева молба бити размотрена на најозбиљнији начин, а да ће одлуку о њој донијети политички представници Републике Српске.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске рекао је да ће 2022. година бити по много чему турбулентна и да је вријеме да сви схвате озбиљност ситуације да се страсти морају смирити.

"Није вријеме за велике ријечи. Вријеме је за конкретне послове, а има начина да се ово све превазиће, да будемо конструктивни, да тражимо консензус на сваком кораку гдје је то могуће. Да тражимо рјешења која ће задовољити највећи број грађана Републике Српске из свих народа. Немојте да, парцијално рјешавајући поједине проблеме, доведемо ову земљу у још гору ситуацију, економију у још тежи положај", истакао је Чубриловић на новогодишњем пријему у Народној скупштини.

Он је рекао је да је Народна скупштина у прошлој години била у прилици доносити одлуке и закључке који нису били у програму и плану рада, али су прозроковани стварима који су угрожавали позицију Републике Српске унутар БиХ и Устав БиХ.

"Ни данас нико не жели да говори о узроцима зашто је то било него сви говоре о посљедицама. Ови одлуке и закључци били су везани за врло важне одлуке за функционисане и државне заједнице БиХ и Републике Српске. Прије свега мислим на двије одлуке, једна се односи на одлуку /Уставног/ суда БиХ, а друга на одлуку високог представника који је отишао из БиХ, које су директно произвеле закључке према којима и данас поједине институције треба да се односе на начин како су ти закључци дефинисани", рекао је Чубриловић.

Одговарајући на новинарско питање о Вучићевој молби, Чубриловић је рекао да се представници Српске већ боре за интересе и позицију Републике Српске у оквиру БиХ.

"Када год је угрожен интерес Републике Српске или позиције Републике Српске у оквиру БиХ наши представници учествују. То је и производ посебних сједница које је Народна скупштина имала у прошлој години", рекао је Чубриловић

(Срна) 

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Жера

18.01.2022 13:03

Кад овог видим, а још горе чујем, немам напретка данима. Каква изопачена фаца, какво зло вири из њега. Сачувај нас Боже оваквих људи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

18.01.2022 14:03

Цубро се само за добре паре боли и јос поцео и да лазе. Папак остаје папак.

Name

Костресевиц Бјелина

18.01.2022 14:21

Виде цувара Републике Српске?

Name

Борац Прве категорије

18.01.2022 13:13

Има ли каква посебна сједница за побољшање стандарда бораца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.01.2022 15:08

Који бре борци

Name

Весна Бл

18.01.2022 13:14

Које ће могућности бити сагледане, јел оне када те ОН назове и каже ти шта требаш урадити. Хоћеш ли опет на боловање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

18.01.2022 14:14

Писмени захтев неце не стици.Исто кода ти је први пут.Знас како то иде цовек назове нареди а ти све то реализијес

Name

Били

18.01.2022 14:09

Голи Оток за лопове под хитно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сацувати економију???

18.01.2022 16:34

Он казе требамо сацувати економију?? Све су унистили, опљацкали ,дјецу нам отјерали из земље!!! О Бозе ста нам раде ови лопови!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

18.01.2022 22:30

Па теби функционери мокре по путу и објављују на друштвеним мрежама и ти ћеш да водиш политику са сељачинама Карановачким.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Момо

18.01.2022 22:32

Сазови ти г.о странке и свежи ћуку Бобија и Јокића или у бокс са њима, да не пишају по путу, то ти је паметније

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срђан

18.01.2022 22:35

Вежи Бобија кера свану зора бијела

ОДГОВОРИТЕ