Nema zahtjeva za posebnom sjednicom Parlamenta Srpske

Čubrilović je rekao da u Narodnu skupštinu nije stigao zahtjev za posebnu sjednicu u vezi sa Vučićevom molbom, ali čim se pojavi taj zahtjev biće sazvan Кolegijum da odluči o datumu održavanja sjednice.

Republika Srpska 18.01.2022 | 13:45
Nema zahtjeva za posebnom sjednicom Parlamenta Srpske

- Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da će biti sagledane sve mogućnosti u vezi sa molbom predsjednika Srbije Aleksandar Vučića da predstavnici Srpske učestvuju u radu zajedničkih institucija BiH, ali da ne zna da li će uopšte biti prijedloga da budu stavljeni van snage zaključci parlamenta s obzirom na to da je uslov za to povlačenje "Inckovog zakona" i ukidanje odluke Ustavnog suda BiH.

Čubrilović je rekao da u Narodnu skupštinu nije stigao zahtjev za posebnu sjednicu u vezi sa Vučićevom molbom, ali čim se pojavi taj zahtjev biće sazvan Кolegijum da odluči o datumu održavanja sjednice.

On je naveo da će Vučićeva molba biti razmotrena na najozbiljniji način, a da će odluku o njoj donijeti politički predstavnici Republike Srpske.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske rekao je da će 2022. godina biti po mnogo čemu turbulentna i da je vrijeme da svi shvate ozbiljnost situacije da se strasti moraju smiriti.

"Nije vrijeme za velike riječi. Vrijeme je za konkretne poslove, a ima načina da se ovo sve prevaziće, da budemo konstruktivni, da tražimo konsenzus na svakom koraku gdje je to moguće. Da tražimo rješenja koja će zadovoljiti najveći broj građana Republike Srpske iz svih naroda. Nemojte da, parcijalno rješavajući pojedine probleme, dovedemo ovu zemlju u još goru situaciju, ekonomiju u još teži položaj", istakao je Čubrilović na novogodišnjem prijemu u Narodnoj skupštini.

On je rekao je da je Narodna skupština u prošloj godini bila u prilici donositi odluke i zaključke koji nisu bili u programu i planu rada, ali su prozrokovani stvarima koji su ugrožavali poziciju Republike Srpske unutar BiH i Ustav BiH.

"Ni danas niko ne želi da govori o uzrocima zašto je to bilo nego svi govore o posljedicama. Ovi odluke i zaključci bili su vezani za vrlo važne odluke za funkcionisane i državne zajednice BiH i Republike Srpske. Prije svega mislim na dvije odluke, jedna se odnosi na odluku /Ustavnog/ suda BiH, a druga na odluku visokog predstavnika koji je otišao iz BiH, koje su direktno proizvele zaključke prema kojima i danas pojedine institucije treba da se odnose na način kako su ti zaključci definisani", rekao je Čubrilović.

Odgovarajući na novinarsko pitanje o Vučićevoj molbi, Čubrilović je rekao da se predstavnici Srpske već bore za interese i poziciju Republike Srpske u okviru BiH.

"Кada god je ugrožen interes Republike Srpske ili pozicije Republike Srpske u okviru BiH naši predstavnici učestvuju. To je i proizvod posebnih sjednica koje je Narodna skupština imala u prošloj godini", rekao je Čubrilović

(Srna) 

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Žera

18.01.2022 13:03

Kad ovog vidim, a još gore čujem, nemam napretka danima. Kakva izopačena faca, kakvo zlo viri iz njega. Sačuvaj nas Bože ovakvih ljudi

ODGOVORITE
Name

Borac

18.01.2022 14:03

Cubro se samo za dobre pare boli i jos poceo i da laze. Papak ostaje papak.

Name

Kostresevic Bjelina

18.01.2022 14:21

Vide cuvara Republike Srpske?

Name

Borac Prve kategorije

18.01.2022 13:13

Ima li kakva posebna sjednica za poboljšanje standarda boraca.

ODGOVORITE
Name

Re

18.01.2022 15:08

Koji bre borci

Name

Vesna Bl

18.01.2022 13:14

Koje će mogućnosti biti sagledane, jel one kada te ON nazove i kaže ti šta trebaš uraditi. Hoćeš li opet na bolovanje.

ODGOVORITE
Name

Tatar

18.01.2022 14:14

Pismeni zahtev nece ne stici.Isto koda ti je prvi put.Znas kako to ide covek nazove naredi a ti sve to realizijes

Name

Bili

18.01.2022 14:09

Goli Otok za lopove pod hitno.

ODGOVORITE
Name

Sacuvati ekonomiju???

18.01.2022 16:34

On kaze trebamo sacuvati ekonomiju?? Sve su unistili, opljackali ,djecu nam otjerali iz zemlje!!! O Boze sta nam rade ovi lopovi!!!

ODGOVORITE
Name

БЛ

18.01.2022 22:30

Па теби функционери мокре по путу и објављују на друштвеним мрежама и ти ћеш да водиш политику са сељачинама Карановачким.

ODGOVORITE
Name

Момо

18.01.2022 22:32

Сазови ти г.о странке и свежи ћуку Бобија и Јокића или у бокс са њима, да не пишају по путу, то ти је паметније

ODGOVORITE
Name

Срђан

18.01.2022 22:35

Вежи Бобија кера свану зора бијела

ODGOVORITE