Политичка трвења настављају се и у овој години

Прошла година у Босни и Херцеговини је обиљежена политичким кризама, које су кулминирале након наметања "Инцковог закона" о кажњавању негирања геноцида. Међутин, ни након новогодишњих празника политичке тензије не престају, него су добиле на интензитету. Многи питају да ли ће у овој години доћи до смиривана или можда још већег заоштравања односа у Босни и Херцеговини?

Република Српска 10.01.2022 | 20:05
Политичка трвења настављају се и у овој години

Политичке размирице и кризе из 2021, не јењавају ни у овој години, па се у јавности најчешће поставља питање: да ли ће становништво и у овој години бити свакодневно оптерећено новим политичким препуцавањима па чак и најавама сукоба?

Већина грађана не сматра да ћемо у овој години дочекати боље односе на политичкој сцени. Кризе ће, кажу бити, а смиривања тензија не очекују.

Они који прате политичка дешавања кажу да је 2021. година завршила у веома тешкој политичкој атмосфери, можда и најтежој у од потписивања Детонског споразума.  

Када је у питању ова година, политичка аналитичарка Тања Топић ,као и већина грађана, не очекује распетљавање политичких криза, јер свим институцијама управљају исти они  који су  у 2021. години изазивали кризе и конфликте.

Оваква атмосфера ће, сматрају политиколози, трајати до избора који се одржавају на јесен ове године, јер у предизборном периоду кризе имају највећу могућност употребе за дневно-политичке циљеве.

Све ово показује, кажу наши саговорници, да ће политичких препуцавања бити све до избора, док свакодневни животни проблеми са којима се суочавају грађани Републике Српске неће нестати ни у овој години.

(БН Фото: Архив)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

?

10.01.2022 19:58

Све је договорено између три међеда, а народ ко народ ЛУД !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

10.01.2022 21:27

Ту нема Српског преставника,моза не видим добро....?

Name

коки

10.01.2022 21:13

Нема мира док се наказа бих не развали.Тацка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин М.

10.01.2022 22:25

Виде браце по новцанику виде лола по јаваслуку виде љепотана виде гробара властите дрзаве и народа па зар је ово свјези дасак ово је прдез.Странца изузимам из контекста.

Name

Ре коки

11.01.2022 15:55

И онда правац њемачка па лопату у руке .

Name

Фебо

11.01.2022 07:48

Како су фино руке укрстили само сто се не изљубе три геја а овамо баки лаје на бурлу бурле на њега а цова мирно цути и кутри предсатава за залудјене масе!

ОДГОВОРИТЕ