Politička trvenja nastavljaju se i u ovoj godini

Prošla godina u Bosni i Hercegovini je obilježena političkim krizama, koje su kulminirale nakon nametanja "Inckovog zakona" o kažnjavanju negiranja genocida. Međutin, ni nakon novogodišnjih praznika političke tenzije ne prestaju, nego su dobile na intenzitetu. Mnogi pitaju da li će u ovoj godini doći do smirivana ili možda još većeg zaoštravanja odnosa u Bosni i Hercegovini?

Republika Srpska 10.01.2022 | 20:05
Politička trvenja nastavljaju se i u ovoj godini

Političke razmirice i krize iz 2021, ne jenjavaju ni u ovoj godini, pa se u javnosti najčešće postavlja pitanje: da li će stanovništvo i u ovoj godini biti svakodnevno opterećeno novim političkim prepucavanjima pa čak i najavama sukoba?

Većina građana ne smatra da ćemo u ovoj godini dočekati bolje odnose na političkoj sceni. Krize će, kažu biti, a smirivanja tenzija ne očekuju.

Oni koji prate politička dešavanja kažu da je 2021. godina završila u veoma teškoj političkoj atmosferi, možda i najtežoj u od potpisivanja Detonskog sporazuma.  

Kada je u pitanju ova godina, politička analitičarka Tanja Topić ,kao i većina građana, ne očekuje raspetljavanje političkih kriza, jer svim institucijama upravljaju isti oni  koji su  u 2021. godini izazivali krize i konflikte.

Ovakva atmosfera će, smatraju politikolozi, trajati do izbora koji se održavaju na jesen ove godine, jer u predizbornom periodu krize imaju najveću mogućnost upotrebe za dnevno-političke ciljeve.

Sve ovo pokazuje, kažu naši sagovornici, da će političkih prepucavanja biti sve do izbora, dok svakodnevni životni problemi sa kojima se suočavaju građani Republike Srpske neće nestati ni u ovoj godini.

(BN Foto: Arhiv)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

?

10.01.2022 19:58

Sve je dogovoreno između tri međeda, a narod ko narod LUD !!!

ODGOVORITE
Name

re

10.01.2022 21:27

Tu nema Srpskog prestavnika,moza ne vidim dobro....?

Name

koki

10.01.2022 21:13

Nema mira dok se nakaza bih ne razvali.Tacka.

ODGOVORITE
Name

Prijedorcanin M.

10.01.2022 22:25

Vide brace po novcaniku vide lola po javasluku vide ljepotana vide grobara vlastite drzave i naroda pa zar je ovo svjezi dasak ovo je prdez.Stranca izuzimam iz konteksta.

Name

Re koki

11.01.2022 15:55

I onda pravac njemačka pa lopatu u ruke .

Name

Febo

11.01.2022 07:48

Kako su fino ruke ukrstili samo sto se ne izljube tri geja a ovamo baki laje na burlu burle na njega a cova mirno cuti i kutri predsatava za zaludjene mase!

ODGOVORITE