Сутра телефонски разговор Путина и Бајдена

Председник Џозеф Бајден разговараће сутра телефоном с председником Русије Владимиром Путином о актуелним темама, саопштила је Бела кућа.

Свијет 29.12.2021 | 20:50
Сутра телефонски разговор Путина и Бајдена

Тај разговор дотаћи ће се и предстојећих дипломатских ангажмана с Москвом.

Како се наводи у саопштењу, Бајденова администрација је укључена у свеобухватну дипломатију са својим европским савезницима и партнерима, консултујући се и координирајући заједнички приступ у одговору на руско војно присуство на граници са Украјином.

Председник Бајден је разговарао са лидерима европских држава, а званичници америчке администрације су се мултилатерално ангажовали са НАТО-ом, ЕУ и ОЕБС-ом.

Званичници су такође одржали бројне консултације са својим колегама, укључујући оне из земаља источног крила НАТО и то билатерално и у формату Б9, као и са Украјином, саопштила је портпаролка Националног савета за безбедност САД Емили Хорн.

"Путинов телефонски разговор са председником САД заказан је за сутра касно увече"

Портпарол Кремља Дмитриј Песков Кремљ данас је потврдио да ће руски председник Владимир Путин сутра телефоном разговорати са америчким председником Џозефом Бајденом.

''Истина је. Путинов телефонски разговор са председником САД заказан је за сутра касно увече'', рекао је Песков за ТАСС.

.Два председника су иначе 7. децембра одржала двочасовни састанак путем видео позива, на којем је у фокусу била ситуација око Украјине, а такође се разговарало о билатералним односима, питањима сајбер безбедности и иранском нуклеарном споразуму, наводи ТАСС.

(Тањуг Фото: ЕПА-ЕФЕ/МИКХАЕЛ МЕТЗЕЛ/СПУТНИК/КРЕМЛ)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Да Будем Искрен

29.12.2021 20:21

Мислим да Русија неће још дуго трпијети ове зајебанције, Украјина ће најебати, то је неминовно, једноставно, траже гузици чепа. Наравно, ови их неће бранити, као што их ни до сада нису бранили . Наравно, бит ће ту курчења са њихове стране, али ништа конкретно ! Обичан Народ у Украјини ће најебат, наравно, још већа ће бити мржња према Русима, што и јесте дугорочни циљ ових Јенкија, али , ко те пита !

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДА БУДЕМ ИСКРЕН...

29.12.2021 23:09

ИСТИНА ПРÁВА ЈЕ ДА ЈЕ РУСИЈА ШВÉДСКА ВОЈНА СÍЛА, ИСТИНА ЈЕ ДА ЈЕ АНЕКТОВАЛА КРИМ И ДА ЈЕ ВОЈНО ПОДПОРОВАЛА ОКУПИРАНУ ПО КРАЈИНУ ДОНБАС, ИСТИНА ЈЕ И ДА СУ САДА ПОЈЕЛИ ВЕЛИКО ГОВНО ПРЕТЊОМ О НЕКОЈ ИНВАЗИЈИ СУСЈЕДНОЈ СУВЕРЕНОЈ ДРЖАВИ УКРАЈИНИ КОЈУ СИГУРНО НЕЧЕ УЧИНИТИ ЈЕР БИ БÍЛÍ У СВЈЕТУ ОЗНАЧЕНÍ КАО АГРЕСОРИ КАО ЗА АНЕКТОВАНИ КРИМ, ТŘЕБА ДА ЗНАЈУ ДА УКРАЈИНА НИЈЕ МАЛÁ ЗЕМЉА И ДА СУ СЕ НАЈВЕЧЕ БОРБЕ У 2.СВ.РАТУ ВОДИЛЕ ТАМО, ДРУГО ТŘЕБА ДА ЗНАЈУ ДА НИ ЈЕДНÁ ЧЛАНИЦА НАТО. САВЕЗА НЕЧЕ СЕ ПО УЧÍ ПОД НЕЧИЈИМ ПРЕТЊАМА А ПОГОТОВО БИВШЕ ЧЛАНИЦЕ ИСТОЧНО БЛОКА И ВАРШАВСКОГ ПАКТА ГДЕ ЈЕ РУСИЈА КОЛО ВОДИЛА ТО ЈЕСТ БИВШИ СССР. А ТО САДАШЊЕ РУСИЈА ДОБРО ЗНÁ ШТА СУ РАДИЛИ И КАКО ЈЕ БÍЛÁ ТАДАШЊЕ ОКУПАЦИЈА ПОЛА ИСТОЧНЕ ЊЕМАЧКЕ И ЦЈЕЛЕ ИСТОЧНЕ ЕВРОПĚ ОСИМ ЈУГОСЛАВИЈЕ ПОД ВЛАДАВИНОМ ЊИХОВЕ. ЧИЗМЕ.. ТАЈ НÁРОД ОД ПОЉАКА, МАЏАРА, ЧЕХОСЛОВАКА, РУМУНА ИТД. ТО ПАМТИ, НЕ ЗАБОРАВЉА ТО САДАШЊЕ РУСИЈА ТŘЕБА ДА ЗНÁ, НЕПОТПИРУЈ ВАТРУ, НЕ ПОТСЈЕЧАЈ НА ПРОШЛОСТ, УКРАТКО НЕДИРАЈ МЕЧКУ ЗА ПИЧКУ,,, НЕКОМЕ СТАРÉ РАНÉ ЈОШ НИСУ ЗАХОЈИТЕ....

ОДГОВОРИТЕ