Sutra telefonski razgovor Putina i Bajdena

Predsednik Džozef Bajden razgovaraće sutra telefonom s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom o aktuelnim temama, saopštila je Bela kuća.

Svijet 29.12.2021 | 20:50
Sutra telefonski razgovor Putina i Bajdena

Taj razgovor dotaći će se i predstojećih diplomatskih angažmana s Moskvom.

Kako se navodi u saopštenju, Bajdenova administracija je uključena u sveobuhvatnu diplomatiju sa svojim evropskim saveznicima i partnerima, konsultujući se i koordinirajući zajednički pristup u odgovoru na rusko vojno prisustvo na granici sa Ukrajinom.

Predsednik Bajden je razgovarao sa liderima evropskih država, a zvaničnici američke administracije su se multilateralno angažovali sa NATO-om, EU i OEBS-om.

Zvaničnici su takođe održali brojne konsultacije sa svojim kolegama, uključujući one iz zemalja istočnog krila NATO i to bilateralno i u formatu B9, kao i sa Ukrajinom, saopštila je portparolka Nacionalnog saveta za bezbednost SAD Emili Horn.

"Putinov telefonski razgovor sa predsednikom SAD zakazan je za sutra kasno uveče"

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov Kremlj danas je potvrdio da će ruski predsednik Vladimir Putin sutra telefonom razgovorati sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom.

''Istina je. Putinov telefonski razgovor sa predsednikom SAD zakazan je za sutra kasno uveče'', rekao je Peskov za TASS.

.Dva predsednika su inače 7. decembra održala dvočasovni sastanak putem video poziva, na kojem je u fokusu bila situacija oko Ukrajine, a takođe se razgovaralo o bilateralnim odnosima, pitanjima sajber bezbednosti i iranskom nuklearnom sporazumu, navodi TASS.

(Tanjug Foto: EPA-EFE/MIKHAEL METZEL/SPUTNIK/KREML)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Da Budem Iskren

29.12.2021 20:21

Mislim da Rusija neće još dugo trpijeti ove zajebancije, Ukrajina će najebati, to je neminovno, jednostavno, traže guzici čepa. Naravno, ovi ih neće braniti, kao što ih ni do sada nisu branili . Naravno, bit će tu kurčenja sa njihove strane, ali ništa konkretno ! Običan Narod u Ukrajini će najebat, naravno, još veća će biti mržnja prema Rusima, što i jeste dugoročni cilj ovih Jenkija, ali , ko te pita !

ODGOVORITE
Name

DA BUDEM ISKREN...

29.12.2021 23:09

ISTINA PRÁVA JE DA JE RUSIJA ŠVÉDSKA VOJNA SÍLA, ISTINA JE DA JE ANEKTOVALA KRIM I DA JE VOJNO PODPOROVALA OKUPIRANU PO KRAJINU DONBAS, ISTINA JE I DA SU SADA POJELI VELIKO GOVNO PRETNJOM O NEKOJ INVAZIJI SUSJEDNOJ SUVERENOJ DRŽAVI UKRAJINI KOJU SIGURNO NEČE UČINITI JER BI BÍLÍ U SVJETU OZNAČENÍ KAO AGRESORI KAO ZA ANEKTOVANI KRIM, TŘEBA DA ZNAJU DA UKRAJINA NIJE MALÁ ZEMLJA I DA SU SE NAJVEČE BORBE U 2.SV.RATU VODILE TAMO, DRUGO TŘEBA DA ZNAJU DA NI JEDNÁ ČLANICA NATO. SAVEZA NEČE SE PO UČÍ POD NEČIJIM PRETNJAMA A POGOTOVO BIVŠE ČLANICE ISTOČNO BLOKA I VARŠAVSKOG PAKTA GDE JE RUSIJA KOLO VODILA TO JEST BIVŠI SSSR. A TO SADAŠNJE RUSIJA DOBRO ZNÁ ŠTA SU RADILI I KAKO JE BÍLÁ TADAŠNJE OKUPACIJA POLA ISTOČNE NJEMAČKE I CJELE ISTOČNE EVROPĚ OSIM JUGOSLAVIJE POD VLADAVINOM NJIHOVE. ČIZME.. TAJ NÁROD OD POLJAKA, MADŽARA, ČEHOSLOVAKA, RUMUNA ITD. TO PAMTI, NE ZABORAVLJA TO SADAŠNJE RUSIJA TŘEBA DA ZNÁ, NEPOTPIRUJ VATRU, NE POTSJEČAJ NA PROŠLOST, UKRATKO NEDIRAJ MEČKU ZA PIČKU,,, NEKOME STARÉ RANÉ JOŠ NISU ZAHOJITE....

ODGOVORITE